Šareni svijet Magic Musical doživio ovacije, repriza danas

by pro 10, 2017Domaća glazba, Vijesti

“When there are kindness and friendship in the air, the magic is also there” kažu stihovi jednog od songova u izvođenju Mie Negovetić i veselog ansambla predstave “Magic Musical” u produkciji Studija Maraton i Linguae koja je imala iznimno uspješnu premijeru 8.12.2017. u Centru Gervais u Opatiji.

Magic musicalŠareno je to emocijama ispunjeno iskustvo prepuno boja, u kojem su svi briljirali: Mia Negovetić (Mali Div/Small Giant), David Petrović (Čarobnjak/Mr. Mystery), Nataša Tepša (Travko) i Lorena Vulić (Mravko), plesačice plesne grupe Flame i Anamarija Martinčić (Grinja violinist) i Nina Perić Dešić (animatorica). Make up koji je dizajnirala Romana Poropat a pomogla joj je Altea Perić predivno je prebacio karaktere u nepostojeći svijet mašte i čarolije.

Magic musicalDebitirale su Anamaria Brižan (Sestrica) koja je držala fantastičnu pjevačku ravnotežu nedostižnoj Miji Negovetić i iznenadila mnoge svojom predivnom bojom glasa i emotivnim nastupima u ulozi tužne, na veličinu mrava smanjene Sestrice koja se želi vratiti u svoj svijet, kako kaže njena pjesma: “kad si manja od makova zrna, kad si plaha kao srna i nedostaju ti ljudi pravi prijatelji su ti mravi tada želiš samo jedno da narasteš kao ruža da se nebu plavom vineš sve dokle se pogled pruža…”

Posebne ovacije za Lorenu

Posebne je ovacije dobila mala Lorena Vulić (8) koja je s predivnom jednostavnošću igrala vrlo zahtjevnu, tekstom i mizanscenom razigranu glumačku ulogu Mravka. A ona je pjevala, glumila i plesala kao da je na pozornici i rođena.

Magic musical

Da, zaista je čarobno, kroz što nas vrlo tečno vodi priča Davida Petrovića i Olje Dešića nastale prema kratkoj priči Andreja Škedela i Tamare Dorčić. Obogaćena scenskom glazbom i songovima (Dešić), scenografijom i kostimima Nise Petrović Hrvatin, oblikovanjem svjetla Svena Jelovića, koreografijama Martine Hrlić Rogić i video projekcijama Branimira Rogoznjana. Redatelj je David Petrović, a producent Olja Dešić (Studio Maraton). Inspicijentica je Nataša Tonković, tonski majstor Matko Margan. Udružene su ovdje snage iskusnih profesionalaca s energijom mladosti i ljepote, pa i dječje razigranosti, nasmijanih lica.

“If you smile just for a while nasmijat ćeš cijeli svijet. If you smile just for a while – nauči napamet: Ha ha ha he he he ho ho ho ho ha ha hi hi hi ho ho ho hu it’s true”Magic musicalDva jezika – engleski i hrvatski bez ikakvog se napora isprepliću kroz dijaloge, radnju i songove. Čini nam se da – zaista, pa mi razumijemo engleski!

A publika je to sve osjetila, dakako, a ne samo autor ovog članka. Pljesak je trajao dugo!

I za kraj, kako kaže Mia (Mali div) u jednom od najatraktivnijih songova iz predstave: ”Join me to make the impossible – possible!”

Repriza je također rasprodana za 10.12.2017. A vi pogledajte prvom prilikom, 17.ožujka 2018. u Lisinskom.

Foto: Sandra Polić Živković