Šarena pojava uz Dubiozu Kolektiv i S.A.R.S. početkom lipnja na Jarunu!

by tra 8, 2024Domaća glazba, Vijesti

Već bogatom i raznovrsnom lajnapu posljednje večeri Zagreb Music Festa pridružit će se rap/rock bend Šarena pojava. Oni će tako 1. lipnja na Jarunu nastupiti uz Dubiozu Kolektiv, S.A.R.S., Kirila Džajkovskog i Radio Aktiv. Interes za Zagreb Music Fest je velik pa je topla preporuka organizatora da se ulaznice osiguraju na vrijeme.

Ulaznica za ovu večer košta 35 eura i može se kupiti preko sustava Entrio, dok festivalska ulaznica za sva tri dana košta 80 eura. Osim spomenutih izvođača, na prva dva dana Zagreb Music Festa (30. i 31. svibnja) nastupit će Parni valjak, Matija Cvek, Neki to vole vruće, Denis & Denis i jedan od najpopularnijih DJ-eva današnjice, Boris Brejcha. Sve novosti pratite i na Facebook događaju.

Šarena pojava jedna je od onih pojava – pardon, grupa – koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed – rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke – i Dario Županić – u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik – kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu.

Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi. A nakon svega pridružujem im se i Marin Galić na saksofonu, te Pojava postaje kompletna. I šarena. Grupa Šarena Pojava osim nastupa na brojnim festivalima i u klubovima radi na novom albumu koji bi trebao izaći u drugoj polovici 2024.