Podijeli objavu

On je višestruki dobitnik nagrade Grammy, član Rock and Roll kuće slavnih i virtuoz na gitari, a nakon više od 50 godina karijere još uvijek je u kreativnom zamahu.

Ovog nam je puta predstavio singl „Los Invisibles“ kojim je najavio novi studijski album „Africa Speaks“. „Los Invisibles“ hrvatska publika može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

„Los Invisibles“ sadrži Santanin zaštitni znak – zapanjujuće gitarske solaže i upečatljiv groove. Glazbenik i njegov osmeročlani prateći bend, koji na bubnjevima čini i njegova supruga Cindy Blackman Santana, pjesmu su snimili u suradnji s legendarnim producentom Rickom Rubinom

(Metallica, Shakira, Linkin Park). Značajan je doprinos pjesmi donijela i španjolska pjevačica Buika, zahvaljujući njenom čarobnom vokalu. Singl je dobio i svoj službeni vizual, koji odražava njegovu zvukovnu atmosferu:

„Los Invisibles“ prvi je singl sa Santaninog novog studijskog albuma „Africa Speaks“. Izdanju prethodi nedavno objavljeni EP „In Search Of Mona Lisa“, kojim je glazbenik publici pružio uvid u iskustvo svojeg prvog odlaska u muzej Louvre.

Legendarni će glazbenik ove godine obilježiti 20 godina od objave najbitnijeg albuma u karijeri – „Supernatural“, a proslavit će i 50 godina od nastupa na Woodstock festivalu. Te će događaje proslaviti velikom američkom turnejom na kojoj će izvoditi najveće hitove karijere.

Carlos Santana rođen je 1947. godine u Meksiku. Interes za glazbu pokazivao je u ranom djetinjstvu, naučivši svirati violinu s pet godina. Njegov otac i brat također su bili glazbenici, zbog čega su sviranje i instrumenti bili Carlosova svakodnevica. Profesionalnu karijeru započeo je 1969. godine, a velika prekretnica za njega i prateći bend bio je sad već legendarni nastup na Woodstock festivalu. Ipak, najveći komercijalni uspjeh postigao je početkom ovog tisućljeća zahvaljujući pjesmama „Smooth“ i „Maria Maria“. Do danas je prodao više od 100 milijuna albuma, a ugledni časopis Rolling Stone uvrstio ga je na 15. mjesto na popisu 100 najboljih gitarista svih vremena.