Sanja Lalić, bivši back vokal S.A.R.S.-a, izbacuje novi EP ‘Memories of the Future’

by lip 1, 2023Strana glazba, Vijesti

Glas Sanje Lalić je mnogima poznat iz pjesama popularnog benda S.A.R.S., čija je članica bila od 2009. do 2019. godine. Nakon deset godina u bendu, Sanja se odlučila posvetiti vlastitoj glazbi i nekim novim žanrovima. Krajem 2021. godine je objavila i svoj prvi EP naslova Awake, koji se igra s nekoliko žanrova, a prevladavaju pop i RnB ritmovi.

Nakon skoro dvije godine, ova talentirana pjevačica i glazbenica izdaje novi EP, Memories of the Future. Osim što je napisala sve tekstove i glazbu, Sanja je samostalno snimila sve vokale i producirala EP.

Sanja Lalić - Memories of the Future

Sanja Lalić | Foto: Maja Dimitrijević

EP ima sedam pjesama, a cijela priča je inspirirana knjigom Ostvari svoje neograničene sposobnosti (Becoming Supernatural) američkog autora, Joea Dispenze. U knjizi autor govori o tome kako svatko može utjecati na ono što misli i osjeća te objašnjava na koje je načine moguće doći do toga.

„Trenutak kad sam znala da ću napraviti EP inspiriran knjigom je bio kad sam pročitala dio u kojem govori o ‘filmovima u umu’ (mind movies). U pitanju su zamišljene slike budućnosti koju želimo, i koje kada spojimo s pjesmom koja nas inspirira, pomaže nam u stvaranju uspomena iz budućnosti. Baš kao što nas neke pjesme podsjećaju na uspomene iz prošlosti, tako možemo stvoriti i uspomene iz budućnosti, jer one daju emotivnu vrijednost toj zamišljenoj slici“

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sanja Lalić (@sanjalalamusic)


Sanja je tako dobila ideju da napravi pjesme za svaki segment njenog života – svaka pjesma predstavlja određenu mentalnu i emotivnu sliku budućnosti koju si priželjkuje u svakom segmentu života. Kako je rekla, bilo joj je zanimljivo i inspirativno posvetiti se tome jer je u pitanju super pozitivan pristup načinu razmišljanja o životu.

EP Memories of the Future bit će dostupan na Spotifyju i YouTubeu 23. lipnja, a već sada ga možete pre-saveati na Spotifyju.

Sanja je svoj prvi EP, naslova Awake objavila u studenom 2021. godine, a ubrzo nakon toga je objavljen je i spot za naslovni singl. Spot je nastao u suradnji s Igorom Miljkovićem i sniman je u Muzeju Macura u Beogradu.

Sudjelovala je i na svjetski poznatom natjecanju Energy Fest koje organizira engleski dvojac elektronske glazbe Disclosure, gdje je tri puta pobijedila. Nakon završetka natjecanja, snimila je i kratki set od četiri autorske pjesme i jednog covera, koje možete poslušati ovdje. Uz svoju originalnu glazbu, Sanja često snima i covere poznatih pjesama koje objavljuje na Instagramu i YouTubeu.