Sandro Bastiančić duetom ‘Ne daš mi blizu’ objavljuje kantautorski prvijenac “Šlager sezone”

by tra 21, 2022Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Riječki glazbenik Sandro Bastiančić nakon suradnji s Ninom Romić i Nikolinom Tomljanović, u goste je pozvao i Gordanu Marković. Pjesmi ‘Ne daš mi blizu’, singlu uz kojeg objavljuje prvi samostalni album “Šlager sezone”, Gordana je podarila svoj prekrasan glas.

Nakon njezinog pristanka, Sandrova sreća pretočila se u radnu energiju i puno truda je uložio da zvuči baš onako kako je i zamišljena. Da bi postigao sve to, okupio je glazbenike koji su melodijama svojih instumenata savršeno obojali njegovu ideju.Gordana i Sandro u stihovima jedno drugome na daju blizu, iako im se glasovi stapaju u lijepim notama koje uvjerljivo dočaravaju ono što se i očekuje od njegovog prvog albuma. Sentimentalna, pomalo sjetna atmosfera, ali i lepršavi refreni, nošeni gudačima sastavljenima od poznate riječke obitelji Veljak – tata Valter na kontrabasu te kćeri Maja i Nataša na violi i violini. Uz njih, finalnom zvuku pjesme doprinjeli su Sandrovi instrumentalisti Zvonimir Radišić na gitari, Dino Ivelja basu i Alen Tibljaš bubnjevima.

foto | ‘Ne daš mi blizu’

Dimenziju više pjesmi je dao zagrebački redatelj Dinko Čvorić Doringo, pretvorivši ju u jednu iznimnu video priču kojom je upješno oslikao njezinu atmosferu. ‘Ne daš mi blizu’ pjesma je koja najbolje ilustrira album “Šlager sezone”“Puno truda, ali i nekakva težnja da se moj rad kojeg neki pamte i prate iz mog matičnog benda En Face, sublimirao na ono osnovno – akustična gitara, usna harmonika i malo pitomiji tonovi koji dolaze pravo iz mog srca.” – kaže Sandro.

Prvim samostalnim albumom Bastiančić je s publikom podijelio svoje najintimnije. U svaku pjesmu utkao je dio sebe, svojih iskustava, nadanja i željenja. Deset pjesama deset je priča objedinjenih u jedinstvenu cjelinu “Šlager sezone”, a ljubav, u svim svojim formama, nit vodilja je cijelog albuma. Gitara kao produžena Sandrova ruka, glavna je u svim skladbama, a zajedno s dragim mu suradnicima i prijateljima koji vrhunski barataju svojim instrumentima i vokalima, udahnuo je život svojoj prvoj kantautorskoj kreaciji.

“Šlager sezone” dugo je stvarao i još duže priželjkivao, i sada ga s velikim zadovoljstvom predaje svima vama!

Službena riječka promocija albuma i prvo predstavljanje CD-a “Šlager sezone” održat će se u petak 22.4. u jednom od omiljenih riječkih okupljališta, book caffeu Dnevni boravak. Sandru će se na pozornici pridružiti i četiri drage prijateljice bez kojih album ne bi bio to što jest, a one su Nina RomićNikolina TomljanovićGordana Marković i Ana Kabalin.