Samir Nurkić i dalje osvaja sa svojom jedinstvenom obradom pjesme „Ederlezi!“

by lip 22, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Iako je prije samo tjedan dana predstavio fantastičnu obradu pjesme „Ederlezi“, video već sada broji preko 20.000 pregleda.

Samir Nurkić je publiku oduševio fantastičnim obradama na harmonici, a u Hrvatskoj je postao popularan nakon upečatljivog nastupa u jednom televizijskom showu.

Među Samirovim obožavateljima se našao i svjetski poznati mma borac bosanskohercegovačkih korijena Erko Jun, kojega na njegovim društvenim mrežama prati oko 5 milijuna ljudi. Borac je na svom Facebook profilu podijelio Samirovu obradu poznate pjesme „Ederlezi“ te tako podržao mladog glazbenika.

Podsjećamo, Samir je na svoj jedinstven način obradio poznatu pjesmu Ederlezi kojoj je novo ruho svojim aranžmanom dao i Olja Dešić, a svoje zadovoljstvo ovom fantastičnom suradnjom, Samir je opisao riječima: „Ovo je moj prvi samostalni spot, uživao sam na snimanju, čemu je doprinijela jedna prekrasna energija cijele ekipe. Glavnu ulogu u spotu nosi Ena Friedrich (Čobanov), koja je sjajno iznijela svoj lik. Uz Enu, pojavljuju se i naša izvrsna pjevačka mlada nada Nika Pastuović i njena sestra Lara, koje su svojim ulogama dale određeni pečat cijeloj priči. Htio bih pohvaliti i cijeli kreativni tim koji je svojom vizijom, u spoju s audiom, napravio pravu filmsku priču. Kao producenticu spota posebno bih htio pohvaliti Suzanu Erbežnik, koja je ujedno i moja menadžerica. Htio bih naglasiti da je upravo ona okupila cijeli kreativan tim, te da bez njenog truda i ulaganja ne bismo postigli ovakav krajnji rezultat. Spot je snimio i režirao mladi i kreativan Josip Sunko, montažu potpisuje talentirani Denis Golenja, dok je za trailer zaslužan nadareni Nikola Mrkša, koji je svoje umijeće pokazao i na vrhunskom teaseru.”

Ovo je prvi singl s novog albuma virtuoznog harmonikaša Samira Nurkića, a pjesme na albumu su spoj tradicionalne narodne melodije naše regije u ambijentu filmskog zvuka.

Album se snimao u Rijeci, u Studiju Maraton, a objavit će ga IDM / Maraton.