Sam Smith novim singlom „Unholy” zagrijava fanove za nadolazeći album

by ruj 25, 2022Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Sam Smith predstavlja najnoviji singl „Unholy“! Iza produkcije singla stoji tim velikih imena glazbene industrije kao što su ILYA (Max Martin, Ariana Grande, Jennifer Lopez), Blake Slatkin (Lizzo, 24K Golden), Cirkut (Nikki Minaj, The Weeknd), Omer Fendi (Lil Nas X, The Kid Laroi), te dugogodišnji suradnik Jimmy Napes i pop diva Kim Petras. Pjesma nadahnuta arapskim zvukom fanove pulsirajućim klupskim basovima zagrijava za nadolazeći četvrti studijski album. „Unholy“ je odsad dostupan na svim glazbenim platformama.

Sam Smith opisuje „Unholy“ kao najhrabrije izdanje dosada – singl inspiriran ozloglašenim losanđeleskim klubom The Body Shop na Sunset Stripu donosi priču o suprugu koji napušta vlastitu obitelj kako zbog noćnih provoda:

„Unholy“ je nastao na Jamajci i bio je to jedan od mojih kreativnih vrhunaca. Snimanje albuma nikad nije bilo toliko zabavno – bilo je tako katarzično i oslobađajuće zaboraviti na sva pravila te se u potpunosti prepustiti ovom eksperimentu. Također je bila čast raditi s briljantnom Kim Petras, komentira Sam.

Vjerna sam obožavateljica Sama. Uvijek je super upoznati umjetnike koji znaju kako pisati vlastite tekstove i držati se svoje vizije… Osjećala sam koliko Sam vjeruje u mene te da me potiče da budem svoja. Iznimno sam počašćena što sam izabrana za ovu pjesmu, nadodaje Kim.

Album prvijenac Sama Smitha „In The Lonely Hour“ bio je najprodavaniji debitantski album desetljeća, koji je od objave u 2014. prodan u više od 33 milijuna primjeraka. Sam Smith također drži dva Guinnessova rekorda za najviše uzastopno provedenih tjedana na službenoj Top 10 ljestvici albuma Ujedinjenog Kraljevstva te za prvu tematsku pjesmu filmova o Jamesu Bondu koja je dosegnula prvo mjesto na UK ljestvicama. S osvojene četiri nagrade Grammy, tri nagrade BRIT te jednim Oscarom, Sam Smith je jedno od najuspješnijih imena novije glazbene povijesti.  Rasprodane turneje i rekordan  broj streamova,  koji trenutno iznosi više od 40 milijardi, dodatno potvrđuju taj status. Globalna pop zvijezda izjašnjava se kao rodno nebinarna osoba.