Šajeta u Saxu slavi 30 godina karijere!

by lis 10, 2023Domaća glazba, Vijesti

Činjenica je da Šajo slavi 30 godina karijere. To znači samo jedno: fešta. Mora se isfeštati baš jako jer tri desetljeća su baš respektabilna. Šajeta, domaćin kakav već je, pogotovo u Saxu gdje već pomalo plaća režije, ugostit će ovom izuzetnom prilikom prijatelje s kojima je surađivao tijekom bogate karijere.

U kalendare masnom bojom valja zaokružiti subotu, 14. listopada. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, kao i u Saxu tijekom radnog vremena kluba. Ako ih ostane na ulazu, koštat će 16 eura. Sve novosti možete pratiti i na Facebook eventu.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav ‘Yars’ u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se ‘Šajeta & Capra d’oro’, ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“.

Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). Kad krenu megahitovi kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki” i “Leteća Barbara” naprosto nitko ne može ostati ravnodušan. Šajeta je sinonim za razuzdani provod i kvalitetan mamurluk dan nakon. Ipak, popularni Šajo je najpoznatiji po suradnji s doajenom Eliom Piskom.