Podijeli objavu

Već i ptice na grani znaju da je druga polovica siječnja u Saxu rezervirana za prekaljenog šoumena Šajetu. Jer nije uzalud ona narodna izreka: Šajeta u kući, život u sreći! Spektakularan nastup sprema se i ovu subotu (21.1.), a opće je poznato da kod Šajete to uključuje od bisti do pištolja. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 11 eura mogu se kupiti u Saxu (četvrtak 19-23h, petak 19.30-23h), a na ulazu će koštati 13 eura. Klub se otvara u 21h, početak koncerta očekuje se oko 22.15. Koncert tradicionalno podržava i Klub studenata Istre “Mate Balota”!

“Uvijek se veselim nastupima u Saxu gdje sad već godinama nastupamo. Najbolje nam leže baš ti klupski koncerti, pogotovo kad je stvorena tako kvalitetna simbioza s publikom. Očekujte dvosatni, a možda i dulji nastup u kojem ćemo odsvirati sve moje autorske klasike uz dakako pokoje iznenađenje. Pozivam sve da nam se pridruže u što većem broju ovu subotu kako bismo se svi skupa dobro zabavili, a ja izazvao zavist kod konkurencije” izjavio je ususret koncertu poslovično dobro raspoloženi Dražen Turina poznatiji kao Šajeta.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav ‘Yars’ u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se ‘Šajeta & Capra d’oro’, ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). Kad krenu megahitovi kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki” i “Leteća Barbara” naprosto nitko ne može ostati ravnodušan. Šajeta je sinonim za razuzdani provod i kvalitetan mamurluk dan nakon. Ipak, popularni Šajo je najpoznatiji po suradnji s doajenom Eliom Piskom.