Sabe rade Stoj na glavi u Tvornici kulture!

by stu 10, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Znamo da ne možete polizati vlastiti lakat, no možete li napraviti stoj na glavi? U pol’ 9 kod Sabe može! Zagrebački bend koji nam priča priče obojane humorom i pitkom pop glazbom, donosi slikovite pjesme pune životnih prizora i konačno predstavlja svoj drugi studijski album “Stoj na glavi” u izdanju Aquarius Recordsa. Tri godine nakon prvijenca “Prihvaćam sve”, “Stoj na glavi” donosi 11 pjesama koje nas furaju kroz paletu različitih raspoloženja i emocija te nas ostavljaju u pozitivnom stanju čak i kada pjevaju o temama poput starenja, paralelne stvarnosti ili nepoznatih glasova u glavi.

Izdanje posvećenu Anti Perkoviću

Album je sniman u Funhouse studiju u Zagrebu pod producentskom palicom Berka Muratovića, dok su za mastering zaslužni Miro Lesić i Goran Martinac. Za vizualno oblikovanje koje se pamti pobrinuo se Orsat Franković – studio Flomaster.

“Čudesna”, “Stoj na glavi”, “U paralelnoj stvarnosti” i “Starimo”, samo su neki od singlova koji su do sada najavili ovo izdanje, koje bend posvećuje svom gitaristi, prijatelju, glazbeniku i kritičaru Anti Perkoviću.

Kreativnu okosnicu benda čine Ana Opalić i Martina Zvonić, na gitari i saksofonu je Marko Lucijan Hraščanec, za bubnjevima Zrinka Kolarić, a na bas gitari Helena Ernoić. Na svirci u Tvornici pridružit će im se i njihov stari dragi gitarist Goran Bogunović.

Prva prilika za poslušati bend uživo stiže uskoro, u petak 17. studenog u Malom pogonu Tvornice kulture s početkom u 21 sat.

Ulaznice po cijeni od 40 kn, potražite u Aquarius Music Shopovima (Varšavska 13, Branimir centar), na blagajni Tvornice i putem www.entrio.hr

Bend U pol’ 9 kod Sabe osnovan je 2009. godine i do danas je postao svojevrsni sinonim za kvalitetnu pop glazbu zagrebačke underground scene. Mediji su ih često nazivali pop kabaret bendom zbog njihovog razigranog nastupa u kojem dominira narativni karakter pjesama. Prvi album “Prihvaćam sve” objavili su 2014. godine u vlastitoj nakladi. Godinu kasnije ostvarili su zapažen nastup na festivalu Karlovačko RockOff s pjesmom “Starimo”, koja je osvojila radijski eter, a to je potvrdila naslovom “Domaćica godine” na zagrebačkom radiju Yammat te izborom za hit godine na “Ceneru” Radija 101. Već iduće godine su na istom festivalu dobili priznanje Hrvatske glazbene unije za najbolju koncertnu izvedbu za pjesmu “Moram”.