Podijeli objavu

Zagrebačka četvorka Lika Kolorado i dosad je znala iznenaditi fanove sjajnim video spotovima, a ovog puta, zasluge za novo video izdanje pripadaju upravo vjernim fanovima benda!

Video spot za pjesmu “Miris auta moje majke”, danas premijerno predstavljen na portalu 100posto.hr, četvrti je video spot sa njihovog hvaljenog debitantskog izdanja “Smiješ zaurlat”, objavljenog 02. veljače 2018. u nakladi Aquarius Records/Classic Records. Ljetni mjeseci označit će zatvaranje ovog izuzetno uspješnog poglavlja za Liku Kolorado, a s prvim danima jeseni kreću nove avanture za ovaj perspektivan bend.

“Miris auta moje majke je ljetna stvar, nastala nekog ljeta, ni ne sjećam se kojeg, u posljednjim danima prije no što sam auto spomenutoj majci trebao vratiti. Na cesti prema Zagrebu, unatoč mojoj želji da avantura što duže potraje, auto nije htio stati, nije htio ostati bez benge, nije htio iznenadno ostati bez gume, auspuha, bilo koji izgovor, koliko sam ih god priželjkivao, samo da ljeto ne okonča, samo da još malo ostanem na cestama.”, otkrio je frontman benda, Filip Riđički.

Da auto nikada nije samo auto, cesta nikada samo cesta, a pjesma samo pjesma potvrđuje i Filip:

“Ima tu i skriveno značenje, kraj ljeta je kraj svijeta, kraj mladosti, kraj fantazijama i snovima i povratak u sive rutine, ali na slušatelju je da ovom pjesmom pronađe svoj prozor u novu avanturu.”

Poziv za ovaj zanimljivi kolaborativni glazbeni video projekt, Lika Kolorado uputila je svojim fanovima na Facebook profilu krajem svibnja te ih pozvala da mobitelom snime kratak, statičan kadar pogleda kroz najdraži im prozor u njihovom domu, a sjajnoj ideji odazvalo se gotovo stotinu fanova.

“Spot je, ipak, krenuo od pretpostavke da je pjesma i putna, upravo za te avanture koje te nađu, na kraju, negdje u nekim drugim krajevima, pred drugim šumama, stanovima i pogledima, pa ako je već stvar putna, zašto ne i spot. Zamolili smo prijatelje, fanove, slučajne prolaznike na internetu da snime kratki kadar prozora kroz koji najviše vole gledati, spojili ih u jedno, i zaokružili sa željom da k’o Petar Pan izlazimo iz tih prozora negdje van sive rutine. Zahvalni smo za svaki kadar, pogled, jer dokazuju da niti jedan nije isti, pa tako ni ljudi koji kroz njih gledaju.”, otkriva Lika Kolorado.