Home Vijesti Domaća glazba S.A.R.S. rasplesao i Lisinski!

S.A.R.S. rasplesao i Lisinski!

0

Od rasprodanog Željezničara pa do rasprodanog Lisinskog – ljubav između S.A.R.S.-a i Zagreba neprestano raste, a sinoć je dotakla novu dimenziju.
Grupa S.A.R.S., poznata po svojim energičnim nastupima, sinoć je održala nešto drugačiji koncert, u proširenom sastavu, u nekom novom mjestu – u kultnoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.
Osim članova S.A.R.S.-a, na pozornici su im se pridružili prateći vokali, puhači, gudački kvartet i perkusionist. Nitko nije bio baš siguran što da očekuje, s obzirom da im je ovo bio prvi takav koncert, ali svakako nisu nikoga razočarali.

Osim što su izveli neke pjesme u novom, prerađenom aranžmanu (kao što su Lutka, Perspektiva, Pepeo, Debeli lad, Dane brojim, Klinka…), svirali su neke pjesme koje su nekad davno svirali (kao što su Zemlja nije ničija, Kakav divan dan, Klovn…), ali su publiku počastili i izvođenjem pjesmi koje nikad prije nisu bile izvođene, kao što je pjesma Ko sam ja, s njihovog drugog studijskog albuma, Perspektiva.

https://www.instagram.com/p/BcvenI-lwws/

Među publikom je bilo puno vjernih S.A.R.S. fanova, koji su podršku bendu pružali noseći njihove majice, ali je bilo i dosta ljudi kojima je upravo sinoć bio prvi put na S.A.R.S.-ovom koncertu. Je li to spriječilo bend od toga da raspleše publiku? Apsolutno ne.

Nakon uvodne pjesme, frontmen grupe, Žarko Kovačević, se obratio publici i rekao da ako žele, da svi slobodno mogu ustati i plesati. I to je točno ono što je publika napravila. Već tokom izvođenja druge pjesme, Ti, ti, ti, cijeli je Lisinski bio na nogama! A nakon što je koncert završio, publika je ostala na nogama i pljeskala, pljeskala i pljeskala, sve dok se nisu vratili na pozornicu i izveli još jednu pjesmu. Svi su članovi obukli bijele majice s crnim slovima koja, kada su se poredali da se naklone, su imali poruku: Mir i ljubav su za sve. Sad, najveće iznenađenje večeri je bilo upravo to – premijerno su izveli novi singl, koji još nije niti izašao, pjesmu Živim na balkanu. Pjesma je socijalno angažirana i priča upravo o tome koliko je teško preživljavati iz mjeseca u mjesec na balkanu, a publika je već nakon prvog refrena pjevala skupa s bendom. Baš kao i sve njihove pjesme do sad, i ovoj predviđamo veliki uspjeh!

Nakon izvođenja te pjesme, bend se morao još jednom vratiti na pozornicu, jer je publika bila uporna te htjela čuti još. Kao zaista posljednju pjesmu, još jednom su izveli Ti, ti, ti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here