Podijeli objavu

Baš kako im je koncert u Hamburgu bio prvi u tom gradu, tako je i sinoćnji koncert u Samoboru bio jedan od rijetkih prvih koncerata na Balkanu u posljednje vrijeme, ali i jedan od čestih rasprodanih!

Sam koncert je započeo oko 23.15, kada je bio i predviđen početak. To nije spriječilo najveće fanove da se okupe u prvim redovima već od trenutka otvaranja vrata, što je bilo čak dva sata prije, u 21 sat.

Koncert, koji su otvorili s najnovijim singlom ‘Ljubav umire’, je trajao puna dva sata, tokom kojih smo imali priliku čuti njihove najveće hitove, što s prvog albuma (‘Buđav lebac’, ‘Rakija’, ‘Ratujemo ti i ja’, ‘Debeli lad’), što s posljednjeg albuma (‘Pepeo’, ‘Glupost’, ‘Diploma’), koji i nosi ime ‘Poslednji album’.
Kako je bend na službenoj web stranici postavio anketu na kojoj je sama publika mogla birati koje pjesme želi slušati na koncertima, na repertoar su se vratile i neke pjesme koje dulje vremena nismo mogli čuti uživo, a jedna od njih je i ‘Neka te kraj mene’.

Vrhunac večeri je naravno bila neizostavna ‘Perspektiva’, s kojom je bend i završio koncert, no nakon neumornog dozivanja publike, vratili su se na pozornicu na bis tokom kojeg su izveli pjesme ‘Lud’ i još neobjavljeni singl, ‘Teško je’.

Povod cijelog koncerta u Samoboru jest bila proslava prvog rođendana Bunkera, koji je novouređeni centar za mlade. Prostire se na više od 1300 metra kvadratnih te je podijeljen u tri zone: chill out zona, gdje se nalaze različiti zabavni sadržaji kao što su biljar i stolni tenis, study room gdje mladi mogu doći pisati seminarske radove i zadaće, kafić, info centar, galerijski prostor, vanjski prostor, prostor namijenjen radu udruga te velika multimedijalna dvorana namijenjena koncertima, gdje je bend i nastupao.

U preuređenje starog časničkog restorana u nekadašnjoj vojarni Taborec je grad Samobor investirao pet milijuna kuna, što se svakako isplatilo jer je to danas najveći i najmoderniji centar za mlade u Hrvatskoj, a svakako ne škodi činjenica da je razne evente kroz godinu rada centra posjetilo oko dvadeset tisuća ljudi!

Jedina zamjerka koju imamo jest činjenica da je tijekom koncerta bilo toliko vruće da su svi bili u potpunosti mokri: od publike pa do ekipe na pozornici. Prozori su se otvarali, no ništa nije pomagalo. Moramo priznati da već dugo vremena nismo bili na koncertu gdje je atmosfera toliko uzavrela da su se svi prisutni počeli topiti!

I dok željno iščekujemo sljedeći koncert S.A.R.S.-a, sada po prvi put možemo slušati sve njihove pjesme i na CD formatu, jer su nedavno izdali box set koji sadrži pjesme s albuma ‘Perspektiva’, ‘Kuća časti’, ‘Ikone pop kulture’, ‘Proleće’, ‘Posljednji album’, ali i nove singlove ‘Živim na Balkanu’ i ‘Ljubav umire’.

Sve koncertne datume provjerite na službenoj web stranici benda, sarsbend.com, ali sljedećih par koncerata su u Banja Luci, Rijeci i Orahovici!

Ana Šoda