Podijeli objavu

Postoje glazbenici čije pjesme mogu slušati svi uzrasti, u svakoj mogućoj situaciji. Jedan od njih je i neponovljivi Darko Rundek.

Njegove pjesme su postale već klasici čije se poznavanje smatra općom kulturom, a njegovi koncerti se ne propuštaju. Jedan od takvih je bio i sinoćnji u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, gdje je nastupio u pratnji Jazz orkestra HRT-a, pod palicom Mirona Hausera i uz goste Maju Rivić i Igora Pavlicu.

Foto: Dario Njavro

Koncert je trajao nešto više od sat i pol vremena, a osim što su izvele neke hitove bez kojih ne može proći Rundekov koncert, kao što su Šejn, Šal od svile, Apokalipso, Bi mogo da mogu, Ti i ja, Slick Señorita, Ruke i Ena, našlo se mjesta za one manje poznate pa smo čuli i Uhode, Ima ih, Wanadoo i Čudne misli. Aranžmane su radili Mak Murtić, Luka Žužić i Miron Hauser.

Cijeli koncert je bio vrlo emotivan, na trenutak i potresan, pogotovo tijekom izvođenja pjesme Wanado. Osim fantastičnog Rundeka, na kojeg smo već naviknuli, bilo je zanimljivo vidjeti i čuti koliko se dobro njegove pjesme nalaze u jednom novom, jazz ambijentu. Mi kao publika smo definitivno uživali, ali su jednako toliko (ako ne i više) uživali svi koji su se nalazili na pozornici. Od članova orkestra, pa do pratećih vokala Maje Rivić i Igora Pavlice, koji je za jednu pjesmu i svirao.

Foto: Dario Njavro

U intimnom okruženju, s fantastičnom akustikom i decentnom scenografijom, sinoć se u Gorgoni doista održao jedan koncert koji se ne propušta. Rekli bismo inače da se takvo što ne ponavlja, ali večeras se na istom mjestu i u isto vrijeme ponovno sluša Rundek u pratnji Jazz orkestra, pa svakako preporučujemo da ako već niste uspjeli uloviti karte, da poslušate izravni prijenos koncerta na Trećem programu Hrvatskoga radija!

Ana Šoda