Podijeli objavu

Nakon što se tim Franke Batelić oglasio kako pjesma “Crazy” nije plagijat, rumunjski glazbenik Guez ponovno je napao hrvatsku pjevačicu, tvrdeći da zbog laži o njemu ne bi trebala ići na Eurosong. Pritom se nije libio ni psovati – piše 24sata.hr

– Ovo sranje postaje preglupo. Hrvatski eurovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija. Mi smo s ovim projektom krenuli 11. siječnja 2018. Producent je prodao beat ili ga je iznajmio dva puta. Prestanite samo lagati o meni, Rumunjska ne krade pjesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I od**bite s Eurosonga – poručio je oštro Guez.

Javnosti je pokazao svoju prepisku s producentskom kućom Denz Beats Music koji pokazuju kako je između 11. i 12. siječnja za 79.99 američkih dolara kupio prava na pjesmu.

Nekoliko sati nakon poruke Frankinom timu, obrušio se i na hrvatske medije koji su tražili i njihovu stranu priče:
– Nemojte me više sramotiti. Hrvatski su mediji puni sranja – kazao je Guez te pokazao kako u računalnoj mapi ima materijale za pjesmu.

Rumunjski pjevač, tvrdi kako je pjesma ‘Crazy’, kojom će nas Batelić predstavljati u svibnju na Eurosongu u Lisabonu, plagijat njegove pjesme ‘Ceea ce iubim‘.

Gotovo dva tjedna prije nego što je pjevačica objavila spot za pjesmu, a dva dana prije nego što je pjesmu predstavila javnosti, na YouTubeu je ‘objavljena pjesma Gueza, koji tvrdi kako im je glazba identična. Ipak, Frankin menadžer Siniša Bevanda tvrdi drugačije.

– Pjesma ‘Crazy’ autorsko je djelo teama Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Na razvoju pjesme, u suradnji s HRT-om intenzivno se radi od prosinca. Izvođač koji je iskoristio pjesmu Crazy kao podlogu za svoju rap obradu, potpisao je Denzel Beatsa, odnosno Denis Mevlja – rekao nam je Bevanda. Dodao je kako je pjesma na internetu dostupna besplatno.

Guez je pjesmu objavio 24. veljače.

Franka je spot predstavila 7. ožujka.