Podijeli objavu

Zagrebački pjesmar, kako sam sebe naziva naš proslavljeni glumac Nikša Marinović oglasio se svojim “bienalle pop” bandom Rokambol novim singlom “Ovog jutra” koji otvara i predstavlja upravo završeni album “Sam”. Prigodni video za pjesmu napravili su Dorotea Cerin i Toma Zidić.

Pjesma evocira jedno buđenje na Baćinskim jezerima i djeluje kao svojevrsni intro za album koji će nakon ljeta ugledati svjetlo dana u izdavačkoj kući Mast produkcija. Album Sam u digitalnom obliku izlazi 22.6. kako bi svima uljepšao nadolazeće praznike.

O vrlo specifičnom video uratku autori kažu:
Nakon našeg malog nastupa u još manjem Mikru prišao nam je Nikša i rekao: imam jednu pjesmu, želite li napraviti spot. Hvatali smo slobodne trenutke, miješali boje za
hranu s uljem, rezali folije u kafiću u kasnim noćnim satima i kombinirali grafoskop s glazbom. U međuvremenu promijenila su se skoro tri godišnja doba, protekla su četiri mjeseca. Snimali smo kad smo stigli u slobodno vrijeme. Boravci i šetnje prirodom postale su vizuali za spot. Grafoskop smo vozili po tramvajima i ulicama, grafoskopirali noću. Radili smo ga s malo vremena i puno gušta i ljubavi.

Genijalni spot naših vrsnih umjetnika Doretee i Tome već sad ozbiljno konkurira za jedan od najinovativnijih i najboljih spotova godine.

Album „Sam“ u digitalnom obliku izlazi 22.6. na svim digitalnim platformama kod nas i u svijetu, a fizičko izdanje uz live promociju očekujemo u jesen.
Album je rađen u studiju „Kramasonik“ pod producentskom palicom Nikše i Nikše, Hrvoja Nikšića – Nikše i Nikše Marinovića.

Za omot i design albuma pobrinuo se naš proslavljeni umjetnik i kipar Denis Krašković, možda široj publici najpoznatiji po svome velikome plavom kitu na zagrebačkom jezeru Jarun.

S obzirom na količinu umjetnika koji su sudjelovali u stvaranju albuma „Sam“ i u stvaranju video spotova koji su izašli sa albuma, možemo album „Sam“ već sad nazvati malim umjetničkim remek djelom i zbirkom jednog velikog umjetničkog kolektiva.