Rođendanski koncert povodom 13. obljetnice alternativne kulture u Kninu uz bend Markiz

by stu 6, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Vele da vrijeme brzo leti u dobrom društvu, a ovih proteklih 13 godina zbilja je proletjelo brže od očekivanog – poručuju organizatori. Dobro društvo je standard, ali ono što je dodatno protkalo zadnjih 13 godina jesu kvalitetni koncerti, te nastupi umjetnika koji stvaraju na vrhunskom nivou i koji su imali prigodu predstaviti svoj rad publici u u A3. Da ne bi previše iskakali iz tračnica, ovu obljetnicu zakazanu za subotu 11.11. proslavljamo uz bend Markiz. Koncert u organizaciji udruge Atribut počinje u 21:00h, a upad je 20 kn. Vidimo se u Cafe Baru A3!

Facebook event: www.facebook.com/events/1546829122050826/

Nešto više o gostima pročitajte u nastavku teksta.

Zagrebački rock’n’roll bend Markiz nastao je tijekom 2009. godine. Frontgirl benda je RED a.k.a Ines Mlinarić, na gitarama su Andrej Babić (autor glazbe i tekstova) i Alen Kraljić – Kralja, bas gitaru svira Luka Putica, a bubnjeve Vedran Jozić. Početkom 2010. godine Markiz završava prvi album naziva „Savršeni svijet“ koji će objaviti Croatia Records tijekom listopada 2010. godine.
Na albumu se nalazi 10 autorskih pjesama, od kojih 9 potpisuje Andrej Babić, a jednu Denyken, koji je ujedno i producent albuma prvijenca.

Početkom svibnja 2010. bend objavljuje prvi singl za pjesmu “Naivac”, te video spot. Pjesma zauzima visoka mjesta na top listama u Hrvatskoj, a prva mjesta ostvaruje u Šibeniku, Rijeci, Požegi, Čakovcu. Početkom jeseni bend objavljuje hit singl “Grad” koji u kratkom roku zauzima visoka mjesta na skoro svim domaćim top listama, a od prvih mjesta izdvajamo Otvoreni radio, Radio Trsat, Radio Našice, Radio Ritam, Županijski radio Šibenik, Radio Vallis.

Početkom 2011. godine Markiz objavljuje treći singl – pjesmu „Nas“, te počinje sa snimanjem spota za navedenu pjesmu, koji objavljuje krajem siječnja. Nakon dvostruke nominacije za Porin, u kategoriji najboljeg novog izvođača i najboljeg rock albuma, bend objavljuje singl „Savršeni svijet“. Ubrzo nakon toga snimaju spot za navedenu pjesmu.

22.09.2011. u sklopu dana borbe protiv nasilja nad ženama, bend objavljuje svoj peti singl, za pjesmu „Ostani dama“.
U ožujku 2012. bend se okreće snimanju drugog studijskog albuma, te objavljuje singl „Par lijepih riječi“. Ubrzo nakon toga, producentski posao povjeravaju Srđanu Sekuloviću Skansiju.
U listopadu 2012. Markiz objavljuje singl „Jutro“.
Nakon super uspješnog singla „Jutro“, slijede pjesme „Ne budi se“ i „Nebo“, te izlazak novog studijskog albuma pod nazivom „Mikrofonija“.
Za album „Mikrofonija“, bend dobiva još jednu nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg rock albuma.
Krajem 2014. Markiz osvaja nagradu za nejemitiraniji singl na Rockoff festivalu. Početkom 2015. godine bend objavljuje singl „Koga se bojiš“.

Nakon pauze od godine dana, krajem 2016. godine bend snima vokalnu suradnju s Mirelom Prisela Remi iz grupe Elemental u pjesmi „Predaja“.
U veljači 2017. izlazi hit singl „DaDaDa“.

U lipnju 2017. objavljuju ljetni hit “Danas se budim” koji se 4 mjeseca zadržao u samom vrhu HR Top 40 najemitiranijih singlova. Rujan 2017. rezerviran je za pjesmu “Sve što sada želim” i najavu trećeg studijskog albuma koji izlazi tijekom studenog 2017.”

Ljubavne, političke, društveno i socijalno angažirane pjesme širokog glazbenog spektra, privući će pažnju slušatelja raznih glazbenih ukusa. Borba protiv gluposti, nepravde i nametnutih iskrivljenih vrijednosti cjelokupnog društva, teme su koje će se provlačiti kroz pjesme Markiza. Naravno, uz neizbježnu ljubav.