Podijeli objavu

Nakon tri godine, legenda britanske rock glazbe – Rod Stewart, objavljuje novi album! Njegov trideseti solo album nosi naziv „Blood Red Roses“ i najavljen je singlom „Didn’t I“.

Hrvatskoj publici album je dostupan na Deezeru i Google Playu.

Popularni britanski glazbenik objavio je svoj trideseti album „Blood Red Roses“. Na njemu je ponovno radio s dugogodišnjim suradnikom i producentom Kevinom Savigarom (Bob Dylan, Patti Smith). I ovog nam je puta svojom glazbom servirao žanrovsku raznolikost, šarmantnu zaigranost i introspektivne tekstove, njegove prepoznatljive karakteristike koje ga čine jednim od najprodavanijih glazbenika svih vremena.

„Kad stvaram novu glazbu, uvijek imam osjećaj da to radim za nekolicinu prijatelja. Ovaj album posjeduje taj intiman ugođaj. U životu možete daleko dogurati ako ste iskreni, isto vrijedi i u glazbi.“ komentirao je Stewart proces kojim je nastao „Blood Red Roses“.

„Blood Red Roses“ je snimljen na doista nekonvencionalan način za jednog glazbenika njegovog kalibra – „Veliki dio pjesama snimili smo u hotelskim sobama i backstageu nakon koncerata. To je odličan način stvaranja albuma jer niste mjesecima zatvoreni u istoj prostoriji. Previše sam godina proveo u zamornim studijskim prostorima u kojima nisam želio biti, zato mislim da je odlično da se tijekom snimanja ovog albuma nismo našli u takvoj situaciji.“ priznao je Rod.

Na albumu se našlo 13 pjesama, odnosno 16 u deluxe verziji, te je najavljen singlom „Didn’t I“. Pjesma govori o posljedicama uzrokovanih drogom iz perspektive jednog roditelja. Na njoj se pojavljuje Bridget Cady, pjevačica koja dugi niz godina nastupa na Stewartovim turnejama.

Rod Stewart jedan je od najpoznatijih britanskih glazbenika svih vremena. U pedeset godina glazbene karijere snimio je trideset studijskih albuma koji su zajedno prodani u više od 200 milijuna primjeraka. Dobitnik je raznih nagrada i priznanja (Grammy, New York Times bestseller i mnoge druge), 1994. godine je uvršten u Rock & Roll kuću slavnih. Kruha uspjeha zasigurno mu je ona iz 2016. godine kad mu je dodijeljena viteška titula.