Podijeli objavu

Dvojica prošlogodišnjih nominiranih u kategoriji rap&off izvođača novinarske nagrade Rock&Off, Vojko V i Kandžija, ove godine u ringu dočekuju novog izazivača: Z++. Tko će pobijediti u battleu versova i rima, saznajemo u zagrebačkoj Tvornici kulture, 30. siječnja.

Nakon što je lani „betonirao“ temelje, Kandžija je ove godine došao do plafona, odnosno „Plafona“, sjajnog novog albuma koji je u prva 24 sata od objave postao najstreamaniji album u državi! Ovog puta, na 13 novih pjesama, Kanždija širi emocionalni raspon, od nikad žešće satire pa do dirljivih i intimnih posveta. Ni ovog puta ne propušta se obračunati s licemjerjem i glupošću, malograđanštinom i birokratiziranjem stvarnosti, provlačeći svoj tipični humor kao „zlatnu žbicu“ cijelog albuma. Njegove Gole Žene i dalje su u formi, uz svesrdnu pomoć moderne tehnologije s kojom Osjekanović udara još tvrđe!

Prošlogodišnji laureat ove kategorije, Vojko V, ovaj put u Tvornicu ulazi na ENC, ne ulazi na karticu! Potpuno zasluženo – njegov debitantski album od riječi do riječi pjevala je publika svih važnijih festivala u regiji, nagrađen je Porinom za album godine, a s novom pjesmom, „Moja lipa“, započeo je rad na drugom albumu, odnosno na „Dvojku“. Ovaj splitski programer je, bez pristajanja na estradne kompromise i povlačenja krivih poteza, postao mainstream glazbena zvijezda i uzor mnogim mlađim kolegama. Štoviše, on je video spotovima, predanim radom, tisućama prijeđenih kilometara u 2019. i brigom prema vlastitom stvaralaštvu uspostavio vlastita pravila: hoćeš da ti gostuje? Uplati mu na IBAN!

Opasnu konkurenciju Vojku i Kandžiji ove godine predstavlja Z++, aktualni prvak domaće trap scene koji se opire svrstavanju u žanrovske ladice i police. Ovaj one man band ujedno je i svoj autor i glazbeni producent što mu je priskrbilo respect na pozornicama klubova širom regije. Kad ste mislili da je potpuno izgubio, driblingom uz korner zastavicu Z++ vas ostavi bez daha i nema vam druge nego predati se njegovom zavodljivom šarmu i jedinstvenom spoju psihodelije, autotunea, hip hopa i r’n’bja. Uzbudljivije od slušanja njegovih sobnih umotvorina samo je čekanje novih pjesama ovog DIY maga kojem je Rock&Off tek prva stanica!

Više o drugom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenim web stranicama – vidimo se 30. siječnja u Tvornici!