Rock/reggae/funk atrakcija sa Šolte – Mjesni Odbor, večeras uživo nastupa u Tisnom

by kol 13, 2019Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Festival Više RnR na Obali Mora na otoku Murteru, večeras donosi još jedan odličan koncert kvalitetnih autorski domaćih rock sastava.

Na trgu Rudina u centru Tisnog, od 22 sata nastupa bend Mjesni Odbor kojem će to ujedno biti i prvi veliki koncert na otoku.

Mjesni Odbor je šoltanski rock / funk / reggae sastav koji je na sceni aktivan od 2009. godine. Pjesme su im na šoltanskom dijalektu, a glazbeno kombiniraju otočni rock, funk, polku i reggae-a. Do sada imaju objavljena dva albuma, a uz klasične rock instrumente na bini sviraju i harmoniku, saksofon i trube.

– Svirali smo jednom davno prije 9-10 godina u Murteru u Refula, ali ovo večeras će nam zapravo biti prvi veliki koncert na otoku Murteru. Drago nam je da je to baš Tisno, jer sam ja tu kao doma, budući da mi je mater betinjanka – govori nam Jure, prateći vokal i truba benda. Debitantski album „Disco Cuba“ iz 2012., debitirao je na prvim mjestima brojnih top ljestvica te godine, te postiže zapažen uspjeh svojim plesnim ritmom kojim osvaja šaroliku publiku.

Večerašnja svirka Mjesnog Odbora u Tisnom šesti je koncert od osam najavljenih u sklopu festivala Više RnR na Obali Mora. Do sada su nastupali Songkillers, Silente, Bloom, Kries i Brain Holidays, a idući tjedan na otok dolaze Nola i Ogenj. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a projekt se realizira od strane turističkih zajednica i općina na otoku, kroz šibensku organizaciju PARK, poznatu po dugogodišnjim glazbenim projektima – Kulturaljka te festivali Regius i Membrain.