Podijeli objavu

Jedan od najdugovječnijih, ali i najpopularnijih domaćih bendova Prljavo kazalište ovih je dana u studiju Croatia Recordsa gdje, nakon pet godina od posljednjeg albuma, snimaju dva nova singla. Kako su otkrili, radi se pjesmama žešćeg ritma, a radni naslov jedne od njih je “Prvi bijeg od kuće” – piše jutarnji.hr

Hrpa pjesama

Usporedno sa snimanjem, legendarni bend iz zagrebačke Dubrave priprema se i na obilježavanje čak 40 godina uspješne karijere, što će obilježiti velikom kompilacijom od 40 svojih svevremenskih hitova i koju će objaviti u prosincu, a nakon toga slijedi velika svjetska turneja, čiji će vrhunac biti u lipnju na stadionu NK Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. Za Novu godinu će, pak, svirati na gradskom trgu u Puli.

Njihov 15. studijski album frontmen benda Jasenko Houra najavio je početkom proljeća, a od velikog broja novih pjesama teško će, kaže, izdvojiti njih desetak.

– Jednostavno smo odabrali prve dvije koje imamo na demo trakama, a nakon toga slijedi njih još šest. Zapravo, imamo ih oko 35 u kombinaciji, a na kraju će bend odlučiti koje će završiti na albumu. Nisam pristaša bombardiranja publike singlom po singlom. Draže mi je zaokružiti priču. Album bi trebao biti gotov otprilike u ožujku, kad se vratimo sa turneje po Australiji i Novom Zelandu, a prije nego što krenemo u travnju na svirke po Americi i Kanadi, a nakon toga slijedi i Skandinavija – najavljuje Jajo i dodaje kako ipak sve ovisi o tome hoće li, kao veliki perfekcionist, biti zadovoljan rezultatom snimljenog materijala.

– Moj je princip rada da dugo hodam uokolo s platnom, kao impresionistički slikar, dok ne odaberem kadar, pa dulje traje taj proces dok se namjestiš. A kad uđemo u studio, volim da se to završi što brže – opisuje.

Bez predaha

I nakon četiri desetljeća na sceni, tempo putovanja i svirki nije ni najmanje opao.

– Imamo prilično napet ritam i nekad smo stvarno iscrpljeni od putovanja, ali opet mogao sam biti i šofer, no ovo je ipak nešto što sam odabrao. Glazba ti pruži puno toga, vidiš svijeta, družiš se, upoznaješ razne kulture. Volim otići kad imamo slobodnog vremena pogledati neki muzej, a ne propuštam ni odlazak u zoološki vrt gdje god bili. Zahvalan sam bendu što mi je to omogućio, a i nakon 40 godina navikneš se na taj cirkus – objašnjava Houra.

 

Što su još rekli članovi Prljavog kazališta pročitajte na portalu jutarnji.hr