River Jazz Fest plovi od Županje do Vučedola

by kol 16, 2019Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Glazbeni festival na tri rijeke ove godine donosi najbolje od modernog i tradicijskog glazbenog izraza s domaćim potpisom.

River Jazz Fest sprema se isploviti u svoju šestu avanturu u kojoj će jedinstvenim ugođajem i kulturno-glazbenim atrakcijama povezati tri hrvatska grada i tri hrvatske rijeke. Županja, Osijek i Vukovar, te njemu blizak Vučedol, mjesta su višeslojne hrvatske kulture koje je stoljećima povezivao život na opjevanim rijekama, Savi, Dravi i Dunavu, a posljednjih godina spaja ih upravo River Jazz Fest i misija očuvanja, prezentacije i interpretacije lokalnog identiteta, povijesti, kulture i umjetnosti.

River Jazz Fest se ove godine održava u periodu od petka, 23. kolovoza do subote, 31. kolovoza, a gradovi Županja i Osijek te Muzej vučedolske kulture u blizini Vukovara, jedan od najljepših i najzanimljivijih muzeja na našem području, postat će epicentar kulturnih događanja s naglaskom na glazbene atrakcije koje nose domaći potpis. Nastavljajući tradiciju prethodnih izdanja, festival koji plovi spojit će najbolje od modernog i tradicijskog glazbenog izraza – bit će to spoj hrvatskog etna te fuzija jazza i improvizirane glazbe inspirirane tradicijama svih dijelova svijeta. Na ova glazbena putovanja posjetitelje festivala vodit će Aftershock, Yogi Lonich Trio, Atma Mundi Ensemble, Hojsak & Novosel, Soul Stash, Bruno Mičetić Kvintet, Vedran Zec Kvartet i Pavle Jovanović Kvartet, a da se večeri nastave u rasplesanom tonu funka i jazza pobrinut će se DJ Umbo.

Uz vinska i gourmet iskustva koja može ponuditi samo Slavonija, u popratnom dijelu festivala, od 25. do 29. kolovoza u Gradskoj knjižnici u Županji, Ekološkoj Udruzi vodenica u Osijeku i Muzeju vučedolske kulture posjetitelji mogu iskusiti identitet, povijest i kulturu ovih krajeva kroz radionice tradicijskih instrumenata, glazbene radionice za djecu, prezentacije i tribine.

Devet dana jedinstvene atmosfere River Jazz Festa sjajna su prilika da otkrijete sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše. Pridružite nam se od 23. do 31. kolovoza na 6. izdanju festivala koji plovi!