Podijeli objavu

Ljubljana je odavno postala jedno od onih ‘glazbenih’ odredišta. Pod ‘glazbena’ odredišta, mislimo na gradove koji često ugošćuju velika glazbena imena i pripremaju spektakle, pa se zaista isplati sjesti u auto/na bus/na vlak i odraditi tih par sati vožnje kako bi doživjeli glazbu uživo.

Prošle godine smo tako išli na Ritem Mladosti, koji se tradicionalno održava u dvanaestom mjesecu u Areni Stožice. I nismo požalili. Osim što smo uživali u božićnom ugođaju u Ljubljani, odlično smo se proveli i na samom koncertu. Toliko nam se svidjelo da smo već unaprijed odlučili ići na ovogodišnji Ritem Mladosti, kad nismo niti znali kakav nas spektakl očekuje.

Dubioza Kolektiv je definitivno jedan od najvećih, ako ne i najveći bend s naših prostora od nove generacije. Veliki su zato što su se uspjeli probiti i van regije, pa tako nastupaju većim djelom po svijetu, nego na Balkanu.

S.A.R.S. je bend čije pjesme znaju svi – od alternativaca pa do cajkaroša, vjerojatno su jedini kvalitetan bend koji je postao toliko mainstream, a da se nije pretvorio u komercijalu.

Svi znamo da ova dva benda se odlično slažu u glazbenom izričaju, pa smo tako svi barem jednom pogledali video s koncerta u Zenici starog 4 godine, kad su sudjelovali u soundclashu, žaleći što nismo doživjeli to uživo. Sada napokon imamo šansu to vidjeti iz prve ruke – upravo sljedeću subotu u Areni Stožice u Ljubljani!

Za one koji ne znaju o čemu je točno stvar, radi se o tome da istovremeno nastupaju oba benda, svaki na stageu na jednom kraju dvorane. Pjesme se sviraju tako da prvu polovicu pjesme odsvira bend čija je pjesma u originalu, a zatim u pola ju preuzme drugi bend i odsvira na svoj način.

Stvarno se radi o spektaklu, pogotovo kada uzmemo u obzir činjenicu da nastupaju dva benda koji su poznati po tome da na svojim koncertima stvore odličnu atmosferu o kojoj se zatim priča danima!

Prije njih će nastupiti Tabu i Zablujena Generacija, koji garantiraju dobar provod od samog početka.

Koncert još nije u potpunosti rasprodan, ali jedan dio ulaznica je. Stoga požurite i ulovite zadnje karte, nemojte da bude da niste znali!

Ana Šoda