Podijeli objavu

Poznata je stvar da u Ljubljani često nastupaju veliki izvođači, pa je tako tamo nedavno održao svoj koncert i Nick O’Cave, a prije velikog nastupa u Zagrebu, i Dubioza Kolektiv je zabavljala ljubljansku publiku.

Sinoć se zato u Areni Stožice, najvećoj u Sloveniji, održao Ritem Mladosti. Koncert koji se redovito održava svake godine te okuplja najveće glazbenike regije, a i šire. Prijašnjih su godina tamo nastupali Siddharta, Bigfoot, Vanillaz i mnogi drugi izvođači. Sinoć su nas do kasno u noć zabavljali Attic Mist, Joker out, S.A.R.S., Trkaj & Nipke & Challe Salle, Dan D X Mi2 i Alle Farben koji je zatvorio ovaj svojevrsan mini-festival.

Koncert je započeo dosta rano, pa su se vrata dvorane otvorila u 20 h, a Attic Mist je stupio na pozornicu već u 20.30 h. Iako su prva dva reda bila već tijesno popunjena, dvorana je bila relativno prazna, ali to ni ne čudi s obzirom na vrijeme. Iako su nastupali samo 15 minuta, uspjeli su dobro zabaviti publiku.

Nakon njih su nastupali Joker out, koji su ipak imali malo više sreće te zahvalniji termin, a publika je uživala u njihovim pjesmama. Pjevali su na slovenskom pa nismo previše shvatili tekst, ali glazba je bila odlična, isto kao i snalaženje benda na pozornici i komunikacija s publikom.

Slijedila je kratka pauza, tokom koje su se dijelile i majice, a zatim se na stage popeo i S.A.R.S.. Dvorana se počela sve brže i brže puniti, a kad su uslijedile emotivne izvedbe, poput pjesmi Pepeo, Klinka i Lutka, publici su bili podijelili male plave lampice, pa se tako cijela arena bila zaplavila.
Imali smo priliku i popričati s frontmenom Žarkom Kovačevićem koji je priznao kako je to bio njihov prvi nastup u areni Stožice, te kazao: “Sjajan prostor i odlično raspoložena publika koja nas je pratila maksimalno svo vrijeme, u svakoj izvedbi! “.

Koncert je i dalje nastavljao po rasporedu, dok je u pauzi nakon S.A.R.S.-a nastupila i plesna grupa te tako rasplesala cijele Stožice i pripremila publiku za ono što je slijedilo, nastup grupe Trkaj & Nipke & Challe Salle. Nakon njihovih pola sata slave, slijedili su headlineri večeri: Dan D X Mi2. Publika je zdušno pjevala svaku pjesmu, a njhov je nastup trajao također sat vremena.

Prvi nastup u Sloveniji

Kao šlag za kraj, Alle Farben, autor hitova kao što su Supergirl, Little Hollywood i Please tell Rosie, je ljubljansku publiku u potpunosti oduševio. Bio je to prvi put da je nastupao u Sloveniji, a bilo nam je tako dobro da se nadamo da će uskoro opet u neke nama blizu krajeve.

Satnica se striktno poštovala, a sama organizacija je bila odlična, pa su se svi (a tako i mi) mogli u potpunosti opuštiti i uživati u odličnoj glazbi!