Podijeli objavu

S bendom The Beatles je osvojio svijet, a nakon njihova raspada nastavio je raditi glazbu samostalno.

Do danas je predstavio čak 19 samostalnih albuma, a najavio je i novi, dvadeseti, pod imenom “What’s My Name”! Novi album stiže 25. listopada, a već sad nam je dostupan i istoimeni singl koji hrvatska publika može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Novi album nastao je u njegovom kućnom studiju, a na njemu se pojavljuju brojni glazbeni kolege među kojima i Paul McCartney koji na jednoj pjesmi svira bas gitaru. Kako kaže Ringo, snimanje kod kuće mu je izrazito produktivno: “Više ne želim biti u nekom drugom studiju. Dosta mi je velikih staklenih zidova i odvojenosti. Osjećam zajedništvo prema svakome tko dođe u moj studio. To je najmanji klub u gradu i obožavam ga, a dobro je i za moju glazbu.”

Snimanje i miks ovog albuma preuzeo je Bruce Sugar (Elton John, Paul McCartney, Ozzy Osbourne) koji je s glazbenikom već i prije surađivao. Na albumu se našla i pjesma “Grow Old With Me”, koju je otpjevao John Lennon. “Obožavam ovu pjesmu i pjevao sam je najbolje što mogu. Išlo mi je još bolje kad sam toliko jako razmišljao o Johnu.” komentirao je Ringo. Cijeli album sadrži deset pjesama te je dostupan za prednaručivanje.

Ringo Starr je svoju popularnost stekao svirajući u bendu The Beatles. Nakon što je s njima godinama stvarao glazbenu povijest, članovi benda su se razišli, a Ringo je nastavio u građenju samostalne karijere. Do sad je predstavio 19 samostalnih albuma. Iako je vlasnik brojnih glazbenih nagrada, kao i član Rock and Roll kuće slavnih, najveća čast mu je zasigurno to što je imenovan vitezom 2018. godine. Njegovo glazbeno putovanje uvijek je bilo praćeno bubnjevima koji su ga svakako obilježili. “Kad sam bio tinejdžer majka mi je govorila da izgledam najsretnije dok sviram. To je istina koja me prati sve do danas. Sviranje mi je još uvijek veoma uzbudljivo.” dovršio je Ringo.