Rijeka u znaku JazzTime festivala!

by stu 15, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Kao sjajan uvod u njezinu dugu i značajnu tradiciju, danas je na riječkom Korzu ispred Gradske uprave otvorena izložba JazzTimeRijeka. Zanimljiva izložba, koja će biti postavljena od 14. studenog do zatvaranja festivala 26. studenog, ponudit će presjek najznačajnih trenutaka 25 godina duge tradicije njegovanja jazz izričaja na riječkoj sceni zabilježenih na plakatima festivala čija su zanimljiva vizualna rješenja ovjekovječila suradnje s brojnim imenima svjetske i hrvatske jazz scene.

Uz tek otvorenu izložbu, kao zagrijavanje u novo izdanje JazzTimeRijeka festivala organizatori vas pozivaju da u srijedu, 22. studenog prisustvujete glazbenom sessionu uz mlade nade riječkog jazza povodom otvaranja trodnevnog JazzTimeRijeka festivala, a druženje je najavljeno na Botelu Marina od 20h.

Na zadovoljstvo dobrih znalaca, ali i onih koji tek upoznaju jazz kao fenomen, kvalitetu glazbenog izričaja na 26. izdanju JazzTimeRijeka festivala, u periodu od 24. do 26. studenoga  u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, predstavljat će krema hrvatske i regionalne jazz scene uz posebnog gosta – Charlesa Tollivera, koji će ovom prilikom u društvu hrvatskih glazbenika izvesti najveća djela velikana jazza, pijanista i skladatelja Theloniousa Monka. Već prvu večer festivala, uz ovog renomiranog gosta, riječki jazzist Damjan Grbac osvojit će nas inovativnim ambijentalnim projektom „Forest GIIPUJA“. Druga večer festivala rezervirana je za uzbudljivi fusion Zorana Predina i Giani Poposki Trija, te Jed Becker’s blues explosion feat. Elvis Stanić, blues-rock atrakciju koja nudi izvrsnu zabavu i garantira dobar provod. Trodnevno izdanje međunarodnog jazz festivala JazzTimeRijeka zaokružuju  Denis Razmović Razz i Henry Radanović, koji iz svoje glazbene radionice donose novi album „Urban Minority“, te Vedran Ružić koji na festival dolazi na krilima jedinstvenog umjetničkog projekta „Spiritual Market“.

Svi programi počinju u 20:00 sati u HKD-u na Sušaku.

26. JazzTimeRijeka festival – raspored po danima

26.JTR, Petak, 24.11. u 20h
Damjans – Forest GIIPUJA
Charles Tolliver Tentet

26.JTR, Subota, 25.11. u 20h
Jed Becker’s blues explosion feat. Elvis Stanić
Zoran Predin & Giani Poposki Trio

26.JTR, Nedjelja, 26.11. u 20h
Denis Razmović Razz i Henry Radanović
Vedran Ružić – „Spiritual Market“

Međunarodni festival jazz glazbe, JazzTimeRijeka, ove će godine svojih četvrt stoljeća duge i uspješne povijesti obilježiti objavom prigodne monografije koja će biti predstavljena u HKD-u na Sušaku u sklopu 26. izdanja festivala.

Tokom tri dana održavanja JazzTimeRijeka festivala, u HKD-u Sušak bit će također predstavljena izložba fotografija, portreta jazz glazbenika, autora Davora Hrvoja, našeg renomiranog jazz publicista koji je nemjerljivo zadužio hrvatsku glazbenu povijest kao kroničar jazz zbivanja u Hrvatskoj. Izložba će biti postavljena u Atriju HKD-a, gdje će posjetitelji imati priliku prisustvovati i vođenoj prezentaciji instumenata riječkog glazbenog shopa Art of Music, predstavljanju diskografskih izdanja riječkih, hrvatskih i inozemnih izvođača na štandu Dallas Music Shopa Rijeka, a festivalske večeri biti će zaokružene glazbenim sessionima u organizaciji mladih snaga riječkog jazza pod vodstvom Zvonimira Radišića, čime se duga povijest JazzTimeRijeka festivala susreće sa svijetlom budućnosti jazza u Hrvatskoj.

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 150kn za cjelokupni program, a u prodaji se nalaze i pojedinačne, dnevne ulaznice koje možete kupiti već danas, ali i tokom održavanja festivala po cijeni od 70kn.

Prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima Entria i na www.entrio.hr. Kompletan raspored koncerata i popratnih događanja 26. Jazz Time Rijeka pronađite na službenoj stranici festivala.