Riječki Maderfa’N’kerz ponovo na okupu

by sij 20, 2023Domaća glazba, Vijesti

Prošle godine navršilo se trideset godina od posljednjeg albuma MC Buffala s Maderfa’N’kerzima ”Made In Rijeka” i deset godina od njegove prerane smrti.

MC Buffalo, pravog imena Dejan Bubalo, jedan je od hrvatskih pionira rapa i hip hopa koji, prema riječima ponovo okupljene ekipe, ”zaslužuje tribute kojim bi starije generacije podsjetili na genijalost riječkog repera, a mlađe pak naučili tko je taj tip na grafitu na Zametu.”

Isključivo radi emocija, strasti i nikad prežaljenog prijateljstva, originalna postava u sastavu Robert Jovanović – Robi (bas), Jimi Grgić (gitara), Neven Novak (klavijature) i Denis Pilepić – Pille (ritam mašina), okupila se kako bi snimila legendarne pjesme hrvatskog rap pionira, uz pomoć još legendarnijih gostiju. Tri “kazetara” i produkciju u špajzi zamijenili su Matej Zec i njegov hi-tech studio.

’Alkohol’ je prvi singl kojeg objavljuju u novom ruhu, i u kojoj dionice MC Buffala repaju Riječani Gane RImatore, Sova Animal i Denno Carvaglio. DJ Jopa sve je ukrasio fantastičnom scratch simfonijom, a za bubanj je zaslužan jedan od najboljih – Alen Tibljaš.

Duhovit tekst, pozitivna energija, zezancija i opaki ritam, epiteti su koji opisuju ‘Alkohol’, pjesmu koja definitivno može služiti kao ogledni primjer provrazredne izvedbe rap-rock zvuka. Sve to vidljivo je i iz spota nastalog u režiji Profectus Media koji pršti emocijama u svakom smislu.

”Pjesme stare trideset godina zvuče kao da su napravljene danas, a Maderfa’N’kerz definitivno zvuče bolje nego prije trideset godina.” – komentira četvorka te dodaje kako će uz ponovo snimljene pjesme s raznim, dragim im gostima, neke ipak samo remasterirati jer je ”nemoguće ponoviti energiju, šarm i humor nekih Dejanovih izvedbi.”

Kako bi cijela priča oko tribute-a MC Buffalu završila u pozitivnom duhu, sav prihod od prodaje albuma Maderfa’N’kerz će donirati u humanitarne svrhe.