Riječki bend Ochi novim singlom “Priče iz djetinjstva” objavljuje istoimeni EP

by ožu 14, 2023Domaća glazba, Vijesti

Post-hardcore četvorka Ochi objavila je novi singl i spot za pjesmu Priče iz djetinjstva zajedno sa istoimenim novim izdanjem.

Priče iz djetinjstva (singl) je prva pjesma ikada napisana za Ochi. Nastala je neposredno prije oformljavanja benda i svojstvena je retrospektiva. Bend kroz pjesmu pokušava uhvatiti trenutke koji su prošli, ali ne kroz prizmu negativnosti, nostalgije i zarobljeništva u prošlosti, već sam osjećaj prolaznosti svega oko nas. Svako od nas ima svoju priču, a nitko od nas nebi bio ista osoba da nismo prošli što jesmo. Refren “Želim pričati priče iz djetinjstva” je obilježava trenutak u razgovoru u kojem (na svoj način) drugoj osobi objašnjavamo zašto smo tu i kako smo postali osoba koja jesmo u realnom i stvarnom svjetlu. Za prikaz svoje priče bend je složio kolaž live snimki svojih nastupa, kao i druženja izvan glazbenih života uz par kadrova sa igrališta. Spot je snimila i režiriala Hana Barić.

Novo izdanje benda Ochi, EP Priče iz djetinjstva izašlo je 24.02. pod okriljem Geenger Records iz Zagreba. Priče iz djetinjstva su mračno-jeziva zvučna slikovnica osjećaja. Svaka se pjesma na EP-u se bavi nekim specifičnim osjećajem (prolaznost, anksioznost, paranoja i gnjev).

Zvukovno i emotivno, ovaj je EP zreliji nastavak i nadogradnja prošlog izdanja Tremor, te je posebna uvertira u album.

Mix i master izdanja potpisuje Zlatko Štefančić, dok album art potpisuje studio Yan Kamov iz Rijeke.

EP Priče iz djetinjstva dostupan je na svim streaming servisima.