Riječka glazbena scena sjaji jače uz novi projekt – THE SIIDS

by pro 9, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Riječka glazbena scena postala je krajem ljeta bogatija za još jedno fantastično ime – Stanislav Grdaković i Darko Terlević, najpoznatiji po radu u bendu Morso, pokrenuli su novi projekt nazvan THE SIIDS.

Uzevši kreativnu pauzu od matičnog benda Morso, u siječnju 2016. godine, Stanislav i Darko osjetili su potrebu napraviti odmak kako bi promislili o prošlom i budućem glazbenom stvaralaštvu, a njihova kreativna traženja odvela su ih doslovno na kraj svijeta. Otputovali su Australiju gdje se kao inspiracija i ideja prvi put pojavljuju THE SIIDS.

Prvu audio premijeru THE SIIDS su imali početkom ove godine kao dio predstave „Love Is All“ plesne skupine Flame, producentice i koreografkinje Martine Hrlić Rogić. Potaknute izuzetno pozitivnim reakcijama publike, glazbene skice nastale u Australiji poprimile su u vrlo kratkom roku oblik gotovih pjesama nastalih na tragu najboljih uradaka indie i electro pop/rock zvuka bendova kao što su Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, The Presets, M83 i Depeche Mode. Pjesme su ovaj put snimljene na engleskom jeziku, a među deset studijskih dragulja posebno je zasjala prva predstavljena pjesma „Meaningless/Weightless“ kojom su najavili debitantsko izdanje.

Crno-bijeli spot

Pjesma „Meaningless/Weightless“ predstavljena je crno-bijelim videospotom u režiji njihovog dugogodišnjeg suradnika Kristijana Vučkovića, a njime je dodatno do izražaja došla mračna estetika singla.

Pjesma je ovih dana zaživjela u live izdanju, snimljena u riječkom Pogonu kulture u produkciji Neon Studija, i time nam dala naslutiti da uskoro možemo očekivati još iznenađenja iz kreativne mape ovog perspektivnog riječkog projekta.