Podijeli objavu

Nakon iznimno uspješnog debi-albuma „Woman“, Rhye predstavlja iščekivano studijsko izdanje „Blood“. Novi album prethodno je najavljen pjesmama „Please“, „Taste“, „Song For You“ te „Count To Five“, za koju je objavljen i videospot sniman u Berlinu, Tokiju, Moskvi, Gani, Los Angelesu te nacionalnom parku Joshua Tree.

Sniman na 6 različitih lokacija diljem svijeta, video za pjesmu ‘Count To Five’ slavi univerzalan jezik glazbe i plesa.kaže frontman Milosh i nastavljarekli smo svakoj plesačici da se snimi u svojoj domaćoj atmosferi kako bi mogli doživjeti njeno iskustvo.

Milosh kaže kako je bend proteklih nekoliko godina proveo na turneji ‘prevodeći’ album „Woman“ iz studijskog projekta u potpuno live iskustvo, dok je s novim izdanjem priča potpuno suprotna – „Glazba i zvukovi nastali su organski i stvoreni su za nastupe“.

Novo studijsko izdanje nasljeđuje album „Woman“(2013.) i donosi 11 pjesama koje je pisao i producirao Michael Milosh. I dok debi-album govori o romantici, novo izdanje je kolekcija pjesama koje govore o periodu kada jedna veza prestaje, a druga počinje. Prekid osobne veze nije bio jedini okidač za stvaranje novog izdanja. Naime, originalni suradnik, danski producent Robin Hannibal, napustio je projekt Rhye prije objave debi-izdanja te odlučio ne nastupati s ostatkom grupe. Frontmen Milosh pisao je o osobnim i profesionalnim prekretnicama, a kada je došlo vrijeme za snimanje novog albuma, obratio se glazbenim suradnicima kako bi pronašli organski zvuk spreman za live nastupe.

Organski zvuk novog izdanja „Blood“, hrvatska publika ima prilike čuti u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.