Podijeli objavu

S prvim danom lipnja svjetlo dana ugledao je album prvijenac “Ravno u zamku” makarskih Rezervi. Ovaj energični rock ‘n’ roll bend spaja romantično i tragično, pettyjevske rifove i ramonesovsku zaigranost. Na albumu se nalazi 14 pjesama i radi se o pravom osvježenju na domaćoj rock sceni. “Ovdje imamo posloženih 14 hitova i ako netko s ovakvim albumom ne uspije odmah, onda stvarno više ne znam što se mora dogoditi da netko iz mlađe generacije uspije”, zaključio je Siniša Miklaužić u recenziji albuma za Muzika.hr, dok je Emanuela Tomino za Mixer.hr napisala kako “su Rezerve s izdanjem Ravno u zamku servirali sjajan album u kojem se pitke himnične ode ljubavi nižu ujednačene u kvaliteti realizacije i produkcije.”

Moderno i retro Rezerve nose ponosno. Žuta, Tomo, Mrsa, Klele i Leon stvaraju romantičnu rock ‘n’ roll glazbu za zločeste dečke i curice. Godine 2015. oduševili su nastupom na banjalučkom Demofestu gdje su osvojili drugo mjesto, a 2016. pobijedili su na trećem izdanju Karlovačko RockOff festivala.

Ivan Blažinović je recenzirajući album za Terapija.net zaključio kako je “Ravno u zamku vjerojatno najbolji domaći album u zadnjih nekoliko godina”, a Nikola Knežević s portala Music Box kako su Rezerve “predvodnici neke nove rock generacije.”

Rezerve su već singlovima “Madona”, “Ne voli, ne voli”, “Potoci suza” i “Koga briga za zvijezde” dali naslutiti kako se radi o bendu koji ima ogroman potencijal. Maja Trstenjak za Sound Report piše sljedeće: “I koliko god nevjerojatno podsjećaju na sve ono što smo dosad čuli i već odavno prožvakali, Rezerve uspiju zadržati kompaktnost djela, sebično prisvojiti glazbeni izražaj, besramno ga predstaviti i prodati kao vlastiti doprinos.”

Nakon albuma “Nuspojave”, rock veterana Gorana Bare & Majki, koji je jednoglasno proglašen rock albumom godine možemo zaključiti kako i mlađa generacija ima puno toga za ponuditi i unijeti prijeko potrebnu svježinu. “Činjenica jest da ovaj album ulazi u ekipu najboljih domaćih rock izdanja ove godine. Tko nije još poslušao album, neka krene odmah. I na repeat”, zaključio je Matej Vidranski za Mixeta.net glazbeni portal.