Podijeli objavu

Šibenski Regius festival svoje deseto izdanje proslavit će od 9. do 11. srpnja na jedinstvenoj dalmatinskoj festivalskoj lokaciji – rt i kamp Martinska.

Na velikoj bini Regiusa nastupit će preko 20 izvođača koje ove godine odabire glavni urednik glazbene medijske platforme Muzika.hr – Edo Plovanić. On je ovako komentirao svoj izbor:

„Damir Urban je muzika.hr osoba godine 2020. koji je svojim potezima osvojio srca i nezamislivo je da nije poseban gost Regius Festivala.

Svemirko ste vi (publiko) najviše tražili i nakon pauze ipak nastupaju! Oni su i favorit bend zadnjih 5-6 godina. Muzika je kolektiv i svaki glas je bitan, vaš, pritom, i najviše.

Grše je novi vladar domaćeg rapa, nevjerojatna energija u nastupu, ludo raste i zasad ima album godine 2021. Nezamislivo bi bilo bez njega.

Bore Balboa nam je jedan od albuma godine 2020., meni osobno album 2020., a i nastavlja pravim putem i on je jednako tako logičan izbor.

Mali Japanac je jedan od favorita RapLike gdje sam i u žiriju, a on je velika upcoming nada, ali i ono što je jako bitno, iz Šibenika je, Regius će uvijek podržavati lokalnu scenu.„

Drugi dio lineupa od još toliko bendova bit će poznat već za tjedan dana kako javljaju iz organizacijskog tima Regius Festivala.

Novost je i drugi, mali stage, koji se će prigodno zvati „čudna Muzika stage” kojim će „upravljati” šibenski zaljubljenik u glazbu i dobra duša šibenske nezavisne scene Dražen Frua. On će ugostiti gotovo 30 izvođača iz Šibenika, Zadra, Splita ali i šire koji će u tri dana programa predstaviti najaktualnije trendove na domaćoj nezavisnoj sceni.

Festivalske ulaznice koje vrijede za sve dane festivala i kompletan program već sada su u pretprodaji u limitiranom broju i po povoljnoj cijeni a mogu se kupiti putem Entrio online sustava https://bit.ly/RegiusXmuzikaEntrio i na svim fizičkim prodajim mjestima u cijeloj RH http://bit.ly/EntrioOutlets

Regius Festival se i ove godine realizira kroz šibensku PARK organizaciju, dugogodišnjeg aktera na lokalnoj kulturnoj sceni, koja je tijekom desetljeća aktivnog rada u Šibeniku ugostila preko 150 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta te pokrenula prepoznatljive glazbene brendove Kulturaljka, Regius Festival, Membrain Festival te serijal rock koncerata na otoku Murteru – Više Rock ‘n Rolla na Obali Mora.