Podijeli objavu

Record Store Day ili Međunarodni dan prodavaonica ploča svake se godine obilježava treće subote u mjesecu travnju. Kao i ranijih godina, hrvatski diskografi uključili su se u ovu akciju pa će tako pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge, u subotu 21. travnja, u većim gradovima u Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslaviti ovaj dan.

Croatia Records kao najveći hrvatski diskograf pripremio je zanimljiv program u Caffe baru i Music shopu “Nova ploča” koji se nalazi u Bogovićevoj ulici 5 u Zagrebu. Ljubitelji kvalitetne glazbe i slučajni prolaznici sigurno će zastati kod Nove ploče gdje će nastupiti sedam vrhunskih glazbenika. Program počinje u 10 sati, otvara ga Marko Kutlić da bi nakon njega, od 10:30 sati nastupio Jure Brkljača.

Program se nastavlja koncertima i drugih mladih snaga koji su već osvojili radijske etere i o kojima će se još puno pričati. Sjajna mlada Osječanka Adrijana Baković, koja nas je oduševila trima singlovima – “Ne mogu preboljeti”, “Smijem se”, “Zaboravi”, u pratnji klavijaturista nastupa od 11 sati. Jedna od najperspektivnijih izvođačica na domaćoj glazbenoj sceni, svojim jakim vokalom oduševljava na prvo slušanje, a uvjerljiva interpretacija i boja glasa koja očarava govore u prilog činjenici da je pred njome duga glazbena karijera. Iza nje stoje zapaženi nastupi u glazbenom showu “Hrvatska traži zvijezdu” te nastupi s Big Bandom Požega i Big Bandom HRT-a.

Foto: Adrijana Baković

U 11:30 slijede Pravila igre, u 12 je na rasporedu David Temelkov, a u 12:30 sati na scenu će stupiti Nela koja je svojim debitantskim singlom “Netko kao ti” skupila više od 100.000 pregleda na YouTube-u. Nela je na svoj glazbeni put krenula još kao dijete, a mnogi će je prepoznati po sudjelovanju u HRT-ovom showu “The Voice” kada je otpjevavši pjesmu “Di sole e d’azzurro” oborila s nogu sve prisutne. Scenskog iskustva ovoj prelijepoj pjevačici ne nedostaje; kao jedna od glazbenih nada novije generacije pjevala je u emisiji “A strana” neke od najljepših pjesama hrvatske glazbene produkcije uz pratnju vrhunskih muzičara.

Record Store Day u Novoj ploči završava nastupom Kim Verson u 13 sati. Uz nastupe, Nova ploča će svojim vjernim kupcima omogućiti 20% popusta na sva izdanja. Puno je razloga da nam se pridružite na obilježavanju Dana prodavaonica ploča, stoga vidimo se u subotu, 21. travnja od 10 sati u Novoj ploči.

Više informacija o kompletnom programu Dana prodavaonica ploča pronađite na Facebook eventu.