Home Vijesti Domaća glazba Reakcija s Prisavlja: HRT nije dao “crveni karton” Damiru Kedži

Reakcija s Prisavlja: HRT nije dao “crveni karton” Damiru Kedži

0
Reakcija s Prisavlja: HRT nije dao “crveni karton” Damiru Kedži
Screenshot HRT

Nakon što je danas na portalu Jutarnjeg lista objavljen intervju s nesuđenim predstavnikom Hrvatske na Eurosongu 2020. Damirom Kedžom, na isti je reagirala Hrvatska radiotelevizija, poslavši službeno priopćenje medijima:

‘U povodu intervjua Damira Kedže u današnjem Jutarnjem listu, naslovljenog Izabrala me je publika, ali dobio sam crveni karton od HRT-a, Hrvatska radiotelevizija (HRT) želi i ovim putem izvijestiti javnost kako HRT nije dao crveni karton Damiru Kedži: on može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021., a možda i ponovo pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., ravnopravno kao i svi ostali njegovi kolege.

– Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača – te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno – pojašnjava urednica Dore 2021. i šefica naše eurovizijske delegacije Uršula Tolj.

Točno je, naime, da je HRT Damira Kedžu o odluci obavijestio e-mailom, ali tek nakon što se on i njegov tim nisu odazvali pozivu na sastanak. Štoviše, oni su sami odlučili da im umjesto usmeno, odluku priopćimo pisanim putem.

Na tom se sastanku HRT želio zahvaliti Damiru Kedži na dosadašnjoj suradnji te s njim i njegovim timom razmotriti vid ove suradnje u sljedećem razdoblju. No, na žalost, njegov tim do danas ujutro nije odgovorio na poziv, iako je HRT mnogo uložio u njegovu promociju nakon pobjede na Dori. Prema tome, nije HRT dao crveni karton Damiru Kedži, nego je on to učinio HRT-u.’