Rasprodani koncert kao višnja na torti Gibonnijeve karijere

by lis 22, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Večerašnji koncert je prava višnja na torti moje karijere – trijumfalno je završio svoj sinoćnji koncert Zlatan Stipišić Gibonni u prepunoj Areni zagreb. I doista, valja zapljeskati kantautoru koji punih 27 godina niže hit za hitom, a njegova publika ga obožava, najviše zbog iskrenih emocija koje pruža u svakoj svojoj pjesmi. Koncert je trajao punih dva sata i 45 minuta, a na njemu je Gibonni otpjevao gotovo sve svoje najveće hitove, uz pratnju brojnih gostiju – Maye Azucene, Vlatka Stefanovskog, Matije Dedića, Damira Urbana, zbora Brodosplit i London gospel zbora – piše vecernji.hr

Gibo je standardno i pričao između pjesama pa je za svoju, sad već stalnu suradnicu, Mayu Azucenu rekao: – Njen manager mi je poslao CV u kojem piše da je mlađa nego što je. Ja sam ga pitao zašto. On je rekao da stariji ne mogu dobiti posao. E, a kod nas mladi ne mogu dobiti posao – kazao je Gibonni, te otpjevao s Mayom “Libar” i “Anđeo u tebi”, uz zborsku pratnju publike u Areni. Slično je bilo i na drugim favoritima poput “Tempera”, “Divji cvit” i “Ako me nosiš na duši”, te “Judi zviri i beštimje”, uz gitarističku pratnju Vlatka Stefanovskog.

Emotivan je bio i dio koncerta na kojem je Gibo spomenuo svog prijatelja Olivera Dragojevića. Oliver je trebao biti gost na koncertu te s njim pjevati “Sreću” i “U ljubav vjere nemam”, no zbog poznatih zdravstvenih problema ostao je u Splitu, a Gibo je njemu u čast otpjevao i “Cesaricu”, pravi klasik kojim je i počela njihova suradnja. Svoj trenutak slave dobio je i mladi i simpatični par – Alan i Romana. Gibo ih je pozvao iz publike, posjeo Romanu u pravi brodić na jedro, a publika ju je na rukama prenijela do sredine dvorane i nazad. Trenutak koji će vjerojatno pamtiti cijeli život.

Prvi dio koncerta završen je pomalo mračnom verzijom “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, uz odličnog Urbana, “Vrime da se pomirim sa svitom” i “Zlatne godine”, a onda se Gibo prebacio na malu pozornicu u centru dvorane. Tamo mu se pridružio Matija Dedić, s kojim je izveo akustične verzije pjesama “Nisi više moja bol” i “Žeđam”. Drugi bis otvorio je gospel zbor iz Londona s “Amazing Grace”, a kao posljednje pjesme prije kraja spektakularnog koncerta Gibo je izveo “Dobri judi” i “Ovo mi je škola”.

Dobro raspoloženi Gibonni kraj je koncerta proslavio “gusjenicom” s članovima benda, a onda je, kao i uvijek, savjetovao svoju publiku. – Pažljivo vozite doma, volite se, i pravite dicu – piše vecernji.hr