Radolfi o pokojnom prijatelju: ‘Oliver je bio inteligentan. Znao je prešutiti’

by lis 2, 2023Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Radolfi je govorio o svom braku, imidžu latino zavodnika, zašto mu je otac zabranio glumačku karijeru, ali i o susretu s Bryanom Adamsom

Davor Radolfi otvorio je 12. sezonu ‘Dalibor Petko Showa’. Album ‘Novi čovjek sam sutra’ bio je dobar povod za latino ritmove uživo uz band Ritmo Loco. ‘Nikad se nisam doživljavao kao latino zavodnik, niti sam to bio. Ništa mi taj nadimak nije značio, a nekad mi zbog toga i nije bilo drago, jer je glazba ostala u drugom planu’, rekao je Radolfi koji je već gotovo četiri desetljeća u sretnom braku sa suprugom Jasnom. ‘Moja tajna dugovječnog braka je pametna žena. Imam jako pametnu ženu’, izjavio je pjevač koji je svoje kćeri Leu i Saru opisao kao strastvene žene koje žive život, te su, kaže, gene podijelile ravnomjerno i pokupile najbolje od njega i supruge. ‘Obožavam ih’, rekao je razdragani pjevač.

Prisjetio se i velikog prijateljstva s Oliverom Dragojevićem. ‘Počeo sam pušiti s njim, jer on je bio strastveni pušač. Njegov pokojni brat Aljoša bio je moj najbolji prijatelj, tako da smo se nas trojica puno družili. Oliver je volio ljude, bio je jednostavan. Jako inteligentan, lucidan i znao je prešutiti’, kaže Radolfi.

Još jednu zvijezdu opisao je jednostavnom, a to je Bryan Adams. Upoznali su se na koncertu u Zagrebu gdje mu je Radolfi poklonio CD s obradom njegove pjesme. ‘Dražen Vrdoljak nas je upoznao. Pokušao sam mu objasniti što je to klapa, s kojom sam obradio pjesmu. Bio je jako jednostavan, svi su veliki takvi’, kazao je Radolfi.

U studiju su pjevača iznenadili njegove kolege i prijatelji. Duško Lokin prisjetio se kako je prvi Radolfijev album čuo slučajno, dok ga je Davor puštao nekim djevojkama u kafiću. Uršula Tolj izjavila je kako joj je bilo inspirativno napisati stihove za Davorovu pjesmu, a Nikola Kristić prisjetio se kako ga je uspio nagovoriti da zapjeva na kajkavskom narječju.  Željko Krušlin Kruška rekao je kako među njima dvojicom nikad nije vladao animozitet, bez obzira što su ih stalno uspoređivali. ‘U to doba čak nisam niti mislio biti pjevač. Kad smo imali koncert u Lisinskom, maltene nisam znao kako se pjeva na mikrofon’, prisjetio se Radolfi koji je s Kruškom svojevremeno igrao rukomet u istom klubu. Najveće iznenađenje bilo je kad su se Radolfiju u studiju pridružile nekadašnje prateće pjevačice: danas uspješna kantautorica Lea Dekleva i Marijana Filipan, koje su s njim nastupale prije 30 godina. ‘Još smo bile u školi, i uz njega smo sve naučile. On nas je sa svima upoznao, a mi smo njega čuvale od obožavateljica’, rekla je Dekleva.

Davor se prisjetio i svoje filmske uloge u klasiku ‘Imam dvije mame i dva tate’. ‘Premlad sam bio. Nisam bio svjestan uopće što se događa, a najdraže mi je da sam bio uz bok glumačkim veličinama poput Relje Bašića, Fabijana Šovagovića, Mije Oremović. Bio sam tada peti razred i kad smo sa školom išli gledati film, postao sam glavni među djevojčicama. Ali otac mi je nakon toga zabranio glumu, jer sam devet mjeseci bio izvan škole’, rekao je pjevač.

Prisjetio se i krize u karijeri. ‘Imao sam momente kad sam bio nesretan. Nisam se mogao baviti glazbom, imao sam druge obaveze. Tada nisam bio sretan i napravio sam pauzu od dvije godine’, priznao je. Danas kaže da ga još uvijek najviše vesele ljudi s kojima dijeli pjesmu, a onu najljepšu još nije otpjevao, ali ju ima spremnu.