Radio Aktiv otvara zadnju večer Zagreb Music Festa na Jarunu!

by velj 16, 2024Domaća glazba, Vijesti

Dubioza Kolektiv, S.A.R.S. i Kiril Džajkovski dobili su sjajno pojačanje! Njima će se 1. lipnja na jarunskoj pozornici pridružiti rock / ska /reggae bend Radio Aktiv i tako otvoriti posljednju večer Zagreb Music Festa. Iz organizacije poručuju da se ulaznice sjajno prodaju, a drugi kontingent ulaznica za ovaj koncert će uskoro biti rasprodan, nakon čega će cijena porasti na 35 eura.

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Entrio i na njihovim prodajnim mjestima. Cijena festivalske ulaznice je 80 eura. Osim spomenutih izvođača, na prva dva dana Zagreb Music Festa nastupit će Parni valjak, Matija Cvek, Neki to vole vruće, Denis & Denis i jedan od najpopularnijih DJ-eva današnjice, Boris Brejcha. Sve novosti pratite i na Facebook događaju.

Radio Aktiv

Radio Aktiv je rock/ska/reggae bend aktivan od 2009. godine. Njihov prepoznatljiv zvuk odlikuju pjevne melodije upečatljivih stihova i energični nastupi na kojima je nemoguće ne zaplesati. Od najranijih singlova „Vrtimo se“, „Svaku noć, svaki dan“ i „Stvaran svijet“ preko „Jure, žure“, „Isto sunce“ ili „Par minuta ljeta“ do „Zašto ne pokažemo djeci“ i „Svaki tjedan“ isporučuju prepoznatljivu kombinaciju ska/reggae ritmova i energičnog rock prizvuka uz već karakteristične igre riječima – bilo da se radi o društvenim ili osobnim temama; kritičkom, duhovitom ili emotivnom pristupu.

Iza sebe imaju tri hvaljena albuma: „Grije nas isto sunce“ (2012.), Stvarnost između reklama (2015.) i Zbiljske vježbe (2023.), nagrade za najbolji mladi bend Hrvatske (HGF, HR Demo Klub), nominaciju za Porin te brojne nastupe u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije (InMusic, Seasplash, Rocklive, Skaville, Pivofest Prilep).

Dubioza Kolektiv

Neki izvođači ne samo da dobro stare, već uopće ne stare! Kako DUBIOZA KOLEKTIV slavi drugo desetljeće na svjetskim pozornicama, očigledno je da cvjetaju tijekom vremena.

Njihova neodoljiva i prepoznatljiva energija koju unose u bilo koji žanr, ne ostavlja niti jednu sumnju zašto je Dubioza postala jedan od najomiljenijih bendova s Balkana, a pogotovo u Zagrebu koji je, uz legendarne rasprodane koncerte u Domu sportova i Areni, bio jedan od njihovih fanovski najjačih gradova. Tijekom godina, ispjevali su brojne “himne generacija”, u svojoj kombinaciji punka, reggaea, duba, ska i rocka uz prstohvat jakih političkih poruka, pa se ponekad čini kako je nemoguće doći na neki tulum, a da bar netko ne pusti Dubiozu.

U vrlo plodnoj, 20 godina dugoj karijeri objavili su 10 studijskih albuma, jedan EP i jedan dvostruki live LP, dok su istovremeno svirali valjda u svakom kutku svijeta. Što je toliko magično u njihovim koncertima i glazbi da je očaralo tolike generacije na raznim meridijanima i paralelama, publika će se moći uvjeriti prvog dana lipnja kada na “zagrebačko more” donesu hitove kao što su “Kažu”, “Valter”, “Kokuz”, “Blam”, “No Escape (from Balkan)”, “USA”, ili “Volio BiH”.

S.A.R.S.

S.A.R.S. je live senzacija čiji Youtube kanal broji preko 200.000 pretplatnika i nestvarnih gotovo 300 milijuna pregleda, a sada ponovo stiže pred zagrebačku publiku! Od prvog koncerta grupe S.A.R.S. u Zagrebu prošlo je gotovo 15 godina (2009., Željezničar). U međuvremenu su nastupili u KSET-u, Boogaloou, Tvornici, Hala Parku, Domu sportova, na Trgu bana Jelačića, a petnaestogodišnja ljubav Zagreba i S.A.R.S.-a bit će okrunjena njihovim drugim nastupom na Jarunu. Iako je grupa od samog početka neopterećena žanrovskim okvirima, pjesme im znaju gotovo svi. Čekaju vas Lutka, Perspektiva, Buđav lebac, Klinka, Rakija i mnoge druge u open air varijanti.

Kiril Džajkovski

S karijerom koja se proteže na više od dva desetljeća, Kiril Džajkovski je nedvojbeno jedno od najvećih i najznačajnijih imena elektronske glazbe iz ovog dijela Europe, a koje podjednako voli i publika i kritika. Smatra ga se pionirom fenomena koji je u svjetskim razmjerima poznat kao Balkan beat. Zvukove s Balkana učinio je prepoznatljivim u modernoj dance produkciji, a istovremeno je prepoznat i kao skladatelj filmske i kazališne glazbe.

Njegove poslovično nabrijane nastupe sada još obogaćuje i MC , dok je od instrumenata dodao trombon, trubu i violinu. U novom konceptu kombinira Balkan beat s glitch hopom i raznim jamajkanskim utjecajima što rezultira nastupima koji baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, a u što će se publika na Jarunu sigurno uvjeriti ovom prilikom.