Podijeli objavu

Jesen je tek počela, no poznato je da pripreme za advent i novogodišnje slavlje počinju mjesecima ranije, kako bi se osigurala maksimalna zabava i onaj poseban ugođaj koji samo blagdani nose u sebi.

Novogodišnja noć vrhunac je slavlja u cijeloj godini, a svake godine, mnogi gradovi donose uistinu bogate programe i ulažu trud kako bi ponudom i atmosferom uljepšali svojim gostima blagdanske dane.

Grad Rab, tako je, već spreman za svoju prosinačku bajku. Naime, program Adventa je posložen, a upravo je objavljena glavna vijest – kako će u Novu godinu Rabljane te sve njihove goste i turiste, uvesti Tony Cetinski!

Tony na Rab dolazi u naponu glazbenog stvaralaštva, tijekom izuzetno uspješne turneje #samoljubav, u sklopu koje je do sada obišao gotovo cijelu regiju, ali i Australiju. Objavu novogodišnjeg nastupa prati i nedavni izlazak novog singla, balade koju već oslovljavaju hitom, „Čudu se nadam uzalud“.

„Jako nas veseli što ćemo Novu ove godine dočekati na Rabu! Rabljani i gosti Raba, uvijek su posebna publika, a Rab kao mjesto očarava. Kao i uvijek, zabavit ćemo publiku ali i sebe, kako najbolje znamo, da staru napokon otjeramo, a novu veselo dočekamo!“ – komentirao je Tony najavu novogodišnjeg koncerta.

Rapski advent mnogi proglašavaju „najljepšim otočkim adventom“, no samo kratak pogled na fotografije prijašnjih Advenata na Rabu daje zaključak kako se rapski advent može natjecati s onima u najvećim gradovima Hrvatske. No rapska priča ipak je drugačija od one u velegradovima, jer donosi nešto što je skoro pa nemoguće spojiti – miris mora, atmosferu malog pitoresknog mjesta, gdje su uličice i parkovi koje sunce osvjetljava danju, po noći pretvorene u šetališta pod zvijezdama, ukrašena lampicama, sobovima, figurama djeda Božićnjaka i ostalih blagdanskih motiva.

“Najljepši otočni advent“, onaj rapski, već petu godinu zaredom piše i ocrtava bajku života na Rabu u prosincu. Osim nevjerojatnih ukrasa i atmosfere, upravo Rabljani svojim načinom života ispunjavaju i oživljavaju kale, ulice, trgove i skrivene kantune.

„Ništa to ne bi bilo moguće bez dobre ideje, razumijevanja života na otoku, dobrog planiranja, ali i na sudjelovanju i angažmanu svih gradskih ustanova, prije svega Pučkog otvorenog učilišta Rab, komunalnog poduzeća Dundovo, te Turističke zajednice.

“Nemjerljiv je doprinos samih Rabljana koji kroz udruge, društva i klubove svojim volonterskim radom čine “Najljepši otočni Advent” posebnijim te im se ovim putem svima zahvaljujem i ujedno čestitam 5. obljetnicu. Vjerujem da će naši turistički djelatnici još jače poduprijeti projekt te otvaranjem svojih kapaciteta omogućiti još većem broju turista privilegij posjete Gradu municipiumu i nastojanjima da Rab kao turistička destinacija bude, prvenstveno, poželjno mjesto za odmor i dolazak na otok. Uz cjelomjesečni kulturni, sportski, zabavni i vjerski program kao i u novogodišnjoj noći uz Tonya, Rab to uistinu može biti.“ – izjavio je povodom objave ovogodišnjeg adventskog programa gradonačelnik Raba, Nikola Grgurić.

Na kraju pozivam sve koji još nisu posjetili “Najljepši otočni advent” da dođu i uživaju s nama. Za Rab je jedno sigurno, oni koji ga jednom posjete, zauvijek mu se vraćaju. – zaključio je g. Grgurić.