Podijeli objavu

Jučer je i službeno počeo prvi dan najvećeg hrvatskog festivala glazbe, INmusic festival. Iako je bilo priče o tome da će se premjestiti, i ove godine se održao na staroj lokaciji, na zagrebačkom Jarunu.

Program je započeo već oko 17 sati. U normalnim situacijama, radi se o terminima kada nema nikoga, no kada se radi o tome da nastupaju bendovi poput The Killsa i Queen of the Stone Age, onda je gužva na samom ulazu i u tom terminu.

Foto: Ana Šoda

S obzirom na to da je sinoć na festivalu bilo oko 30 tisuća ljudi, iako je na početku bila gužva, uspoređujući s ukupnim brojem posjetitelja, i dalje se radilo o manjoj brojci. Ipak, prvi redovi su bili popunjeni već od samoga početka.

Osim koncerata, u poslijepodnevnim satima su bili organizirani razni sadržaji, od predavanja pa do karaoka, a posjetioci su u svemu uživali. Ono što nas je iznenadilo jest činjenica koliko je raznolika publika koju privlači INmusic. Od onoga što bismo i očekivali, hrpa mladih koja se došla zabavljati i uživati u glazbi, pa do roditelja koji su došli sa zaista malom djecom, pa do starijih generacija koje su došle uživati u laganom tempu INmusica.

Foto: Ana Šoda

Od hrpe kvalitetnih izvođača, bilo je teško sve i pohvatati. Ipak, Queens of the Stone Age na glavnoj pozornici je oduševio publiku, pogotovo uzimajući u obzir kako znaju izgledati njihovi koncerti inače, zbog problema koje frontmen benda ima s alkoholom. Prije njih su bili fantastični The Kills na OTP world stageu, koji su pred nešto manje od godinu dana, samostalno nastupali u Tvornici kulture. Na glavnoj pozornici je nastupao i David Byrne koji je imao zanimljiv scenski nastup.

Od manjih izvođača, svakako bismo istaknuli zagrebačku četvorku Tyger Lamb koja je nastupala na ‘hidden stageu’ i francuskog pjevača Teme Tan koji je simpatičnim nastupom rasplesao publiku.

Foto: Ana Šoda

Sve u svemu, prvi dan je prošao očekivano dobro, a danas očekujemo pravo ludilo s Nick Caveom i domaćim Jinxima!

Ana Šoda