Publika odlučila: Opća Opasnost u finalu Cesarice s pjesmom “Karta do prošlosti”

by srp 2, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za hit mjeseca svibnja, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale izbora za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine – Cesarica.

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: “Cesta do sna” koju izvodi Mia Dimšić, “Karta do prošlosti” u izvedbi Opće Opasnosti, “Lozinka za sreću” u izvedbi Magazina, pjesma “Naj naj” koju izvode Tara i Ivan Zak te pjesma “U ritmu ljubavi” u izvedbi Igora Delača i Zetza.
Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Karta do prošlosti“ koju izvodi Opća Opasnost, a autorski potpisuje Mario Vestić.

Najpopularniji hrvatski rockeri, Opća Opasnost, u prvom tjednu ulaska na službenu top listu prodaje s albumom “Karta do prošlosti” zasjeli su na sam vrh liste. Jedan od najočekivanijih albuma godine predstavljen je na CMC festivalu u Vodicama proteklog vikenda, a bend je nastupio i na velikoj pozornici festivala s naslovnom pjesmom albuma.

“Karta do prošlosti” sastoji se od niza već predstavljenih hit singlova: “Kriva si”, “Gubim tlo pod nogama”, “Da je Bog dao”, “Pakleni vozači” feat. Atomsko sklonište, a tu su i potpuno nove pjesme koje će sigurno doći do srca njihovih brojnih obožavatelja. Sve pjesme snimljene su u studiju MAK u Gradištu pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija.

Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani postali su sinonim za hrvatsku rock glazbu, a s njihovih koncerata publika je uvijek odlazila ispunjenog srca. Po energičnim koncertima su posebno prepoznatljivi te će i ova godina biti radna i bez stanke s mnogobrojnim koncertima diljem Hrvatske i šire.