Podijeli objavu

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za hit mjeseca veljače, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale izbora za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine – Cesarica.

U protekla dva tjedna publika je imala priliku glasovati za pjesme: “Ne postojim kad nisi tu” koju izvodi Jure Brkljača, “Ovaj grad” koju izvodi Mia, “Srce mi umire za njom” u izvedbi Damira Kedže, “The Dream” koju izvodi Roko i pjesmu “U tebi” koju izvodi Vanna.
Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Srce mi umire za njom“ koju izvodi Damir Kedžo, a autorski potpisuje Ante Pecotić.

Vokalno najbolji do sad Damir Kedžo, osim tehnički zavidne interpretacije, dao je i posebnu emociju pjesmi “Srce mi umire za njom” u kojoj se svi možemo prepoznati. Pjesma je to čiju duboku emociju u Damirovom izvođenju možemo fizički osjetiti i koja baš nikog ne ostavlja ravnodušnim.

“Ovo je autobiografska pjesma. Prepoznao sam se u svakoj njenoj riječi. Toliko mi znači da ni ne znam opisati, ali znam otpjevati. U svaki stih i svaku notu dao sam dio sebe i presretan sam što je publika prepoznala i osjetila emociju.”

Brojem pregleda na YouTubeu i pozicijom pjesme na vrhovima top ljestvica publika je prepoznala i prigrlila ovu pjesmu za koju tekst i glazbu potpisuje Ante Pecotić, a aranžman Bojan Šalamon Shalla.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, kojoj će svaki mjesec biti predstavljeno pet hitova za koje će moći glasovati i tako odlučiti koja će pjesma postati hit mjeseca i ući u finale.

Glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica  i Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja koji će se održati u siječnju 2020. godine. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica za hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.