Podijeli objavu
Foto | Goran Berović

Subotnjim koncertom u prepunoj zagrebačkoj Tvornici, Psihomodo Pop utvrdio je status domaće rock institucije, promoviravši ujedno i svoj novi studijski album ‘Digitalno nebo’, za koji je isti dan predstavljen i prateći video spot.

Večer je započela uz odlične makarske Rezerve, koji su svojim nastupom itekako opravdali epitet jednog od najperspektivnijih mladih bendova rock scene. Nizom već dobro poznatih pjesama poput ‘Rezerve to neće podnijeti’‘Potoci suza’‘Madona’ i ‘Srce na rukavu’ zagrijali su atmosferu i opravdali poziv da nastupe prije zvijezda večeri.

Foto | Tomislav Jagar

Uz ovacije iz publike na scenu Tvornice izašli su GobacŠparkaBradaKuzma i Tin i uz naslovnu pjesmu s novog albuma otvorili koncert bez puno kalkulacija. Uslijedio je ’Telegram Sam’ uvijek toplo primljeni naklon T-Rexima za ljuljanje u boogie ritmu, a onda i niz svevremenskih uspješnica ’Bomba’‘Kad sam imao 16’‘Frida’‘Zauvijek’ i ‘Rano jutro’ uz koje je Tvornica odzvanjala, a publika nije imala priliku (niti želju) stati. 

Foto | Goran Berović

Uz provjerene hitove Psihomodo je u subotu navečer zagrebačkoj publici prvi put uživo predstavio neke od pjesama s novog albuma. Osim naslovne ’Digitalno nebo’ s kojom je koncert otvoren, na repertoaru su se našle i ‘Vampir’‘Brz k’o munja’ i ‘Banana’, sve redom moćno utopljene u ’50’s rock’, od kojih će ova potonja, sudeći po reakcijama publike, nesumnjivo biti idući hit singl benda!

Uigrana brass sekcija u sastavu Darko Sedak – BenčićMiron HauserOliver Ereš i Zvonimir Bajević pokazala je svu snagu upravo u ovim novim songovima i općim mjestima koncertne pjesmarice benda. Furiozni nastup uvijek besprijekornog benda, uz brass, i ovoga puta su pojačale oku i uhu ugodne, legendarne Napalm djevice ‘The next Generation’ – Petra KožarMartina GeberMateja Mihovec i Tena Vodopija

Foto | Tomislav Jagar

Uz već ranije objavljene i rado slušane prokušane hitove i live favorite ’Sve će biti u redu’ i ‘Ako želiš biti moja’, koji se nalaze na novom albumu, vjerujemo da će stalno mjesto na popisu pjesama koje će Psihomodo izvoditi uživo svoje mjesto naći i ‘Alkohol’, klasni komad blues rocka sa ’Sgt. Pepperovskim’ finalom, koji ulazi u sam vrh do sada objavljene autorske kolekcije benda. 

Očekivano, uz generacijske hitove koje već preko tri desetljeća odgajaju uvijek nove i nove uzraste koncertne publike, atmosfera u Tvornici dovedena je do usijanja. Gobac kao vrhunski frontmen i performer upravljao je emocijama publike iz pjesme u pjesmu, a prepuna dvorana pulsirala je u ritmu ‘Donne’‘Bejbi’‘Mile’‘Osjećam se haj’‘Ramone’ i ’Sexy magazina’, između ostalih. Noć je bila prekratka da bi bend odsvirao sve svoje hitove, no finale nije moglo proći bez one za koju Gobac zna reći da njezin tekst nema veze sa stvarnim osobama ili događajima – ’Totalno sam lud’, akustične verzije antologijske ‘Fride’ i ‘Letećeg odreda’, vječite Psihomodo himne za finalni pozdrav s publikom na koncertima.

Foto | Goran Berović

I ovoga puta brojna zagrebačka publika je, na sveopće zadovoljstvo, u Tvornici primila zdravu dozu Psihomodo rocka, dovoljnu da potraje do sljedećeg susreta, na koji nadamo se, nećemo morati predugo čekati!

Nakon kratkog odmora, Psihomodo nastavlja s nastupima i promocijom ‘Digitalnog neba’, a gledati i slušati ih možete u sljedećim gradovima: 

28.11. Novi Sad

29.11. Beograd – Dom omladine

6.12. Split – Central

13.12. – Rijeka

14.12. Pula

27.12. Zadar

28.12. Budva (Crna Gora)