Podijeli objavu

Jedan od koncerata uoči velikih 35. godina karijere Davor Gobac i Psihomodo Pop sinoć su u Jezerima još jednom potvrdili status rock legendi.

Koncert Psihomodo Popa na Trgu Jezerana upriličen je u okviru festivala Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora te je njima još jednom potvrđena opravdanost ideje o reafirmaciji ovog glazbenog žanra koji, pokazalo se, ima više nego dovoljno zagrijanih poklonika da se na upriliči jedna urnebesna rokerska fešta. Na 35. rođendan Psihomodo Popa hitove kultnog zagrebačkog benda pjevali su Gopčevi vršnjaci, ali i oni mlađi, koji su se rodili desetljeće, dva nakon samog benda. I kasnije.

Foto: Hrvoslav Pavić

Gobac je još uvijek zvijezda daleko od zalaska ili pada u crnu rupu. Pokazalo se to i nakon koncerta. Više od pola sata trajalo je fotografiranje s idolom mnogih generacija.
– Otkad je došlo ovo slikanje, to je za ispaliti. Gledaju te fotke tri dana pa izbrišu. Ali OK. J…. autogram, kad ovako vidiš sebe i svog cijelog sebe u onom pravom svjetlu – komentirao je u svom stilu Gobac.

On u Jezerima nipošto nije prvi put. Za ovo mjesto i ovdašnje ljude vežu ga mnoge uspomene, a na naš upit prisjetio se svog prvog dolaska na naš otok.

– Bio sam klinac. Imao sam 14 godina i išao sam prvi put sam ljetovati, a to je bilo baš na Slanici na Murteru. Bilo je to 78. godine, taman smo završili osmi razred. Bili smo tada mladi pankeri i jedini pankeri. I tamo sam upoznao basistu od Satana Panonskog Adolfa koji je isto s nama ljetovao. I bilo nam je kako nam može biti s 13, 14 godina, sami, daleko od kuće. Spavali smo u šatorima i švercali se u kampu – rekao nam je Gobac.

Foto: Hrvoslav Pavić

Sretan je što ljudi nakon 35 godina i dalje pjevaju njihove pjesme i što ljubav prema rock ‘n’ rollu prenose na svoju djecu i unuke.
– Jako mi se sviđa naziv ovog festivala. “Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora” – iz vaših usta u Božje uši – rekao nam je Gobac u pauzi između selfia i autograma.

Festival festivala Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora nastavlja se već sutra kad je na rasporedu koncert zagrebačkog rock benda Adastra na ljetnoj pozornici u Pirovcu.