Psihomodo pop ima novi album i spot za naslovni singl albuma

by stu 16, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Pet godina nakon ‘Ćiribu Ćiriba’, Psihomodo Pop predstavlja svoj 11. studijski album ‘Digitalno nebo’, na kojemu donose ukupno 16 pjesama. Neke od njih su već dobro poznati hitovi ‘Ako želiš biti moja’, ‘Sve će biti u redu’ i ‘Deja vu’, a otvara ga istoimeni, ovih dana objavljeni singl ‘Digitalno nebo’ koji je odmah po izlasku dobio odlične kritike, a ususret večerašnjoj koncertnoj promociji u Tvornici kulture donose nam i ekranizaciju ‘Digitalnog neba’ nastalu pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza!

„Nova stvar Psihića je nastavak onoga što su počeli s “Donnom”. Upalilo im je opipat puls nacije, naciljati hit, a sad se čvrsto drže te sheme koja odgovara njihovom starenju. Nova stvar je retro rock bivših punkera.“ (Ivan Perić, DOP MAGAZIN)

Foto: Dora Baotić

Psihomodo Pop je album posvetio prerano preminulom Tigranu, a njegov prepoznatljivi bubanj čuje se na sedam pjesama. Uz 14 redovnih pjesama, album donosi i dva bonusa – ‘Sretan Božić’ i ‘Narodnu pjesmu’, odličnu obradu originala legendarih riječkih Parafa. Zvuk ‘Digitalnog neba’ zreliji je nego ikad dosad, pjesme su zrelije jer se s godinama neke stvari ipak mijenjaju. No i dalje je to Psihomodo Pop, baš onakav kakvog volimo.

„Digitalno nebo je 11. studijski album od Psihomodo Popa! Naravno, to je i najbolji album Psihomodo Popa na kojem Psihomodo pop naravno svira rock ‘n’ roll! Produciro ga je Skansi, ima 16 pjesama i sigurno ćete se dobro naplesati uz album. Vidimo se večeras u Tvornici!”, poručuje Davor Gobac. 

Foto: Dora Baotić

Album ‘Digitalno nebo’ sniman je u Lemon production studiju, a pjesme ‘Sve će biti u redu’ i ‘Ona me ne voli’ snimljene su u RSL studiju (Novo mesto) sa Steveom Albinijem, poznatim svjetskim producentom i snimateljem koji je snimao između ostalog i Led Zeppeline i Nirvanu. Produkciju albuma potpisuje Srđan Sekulović Skansi.

Naslovnice njihovih albuma uvijek su posebne i specifične pa je tako i ovaj put. Punu zanimljivih detalja, odličnu ilustraciju ‘Digitalnog neba’ potpisuje Milivoj Ćeran, a likovno oblikovanje Bino Uršić i Romana Kajp.

Foto: Dora Baotić

Zagrebačka promocija albuma očekuje nas večeras u Tvornici Kulture, a nastavlja se u beogradskom Domu Omladine 29. studenog. Ulaz u Tvornicu bit će otvoren od 20:30,  kao predgrupa će im se pridružiti mlada hvaljena makarska rock skupina Rezerve koja s nastupom kreće u 21:15, a zvijezde večeri Psihomodo Pop na stejdž se penju u 22:00! Ulaznice za koncert po cijeni od 110 kuna moći će se kupiti i večeras na ulazu u Tvornicu. Za sve one koji večeras nisu u Tvornici, live prijenos koncerta od 22:00 pratite na frekvenciji Radio Sljemena!

Cover by | Milivoj Ćeran