Prvi festivalski vikend Špancirfesta je završio – program u tjednu ne zaostaje

by kol 26, 2019Domaća glazba, Festivali, Koncerti, Vijesti

Izvrsni, prepuni koncerti, rasprodane predstave, urnebesni ulični performeri i tone dobre i pozitivne energije – tako bi se mogao sažeti prvi festivalski vikend Špancirfesta.

Iako je vremenska prognoza stalno najavljivala kišu – kiše nije bilo pa su svi programi išli bez ikakvih promjena i teškoća.

Nedjelja je od jutra bila užurbana i varaždinske su se ulice napunile i prije no što su mnogi od onih koji su subotnje večer završili zabavom otvorili oči. Rijeke posjetitelja su tijekom dana razgledavale sve što se nudilo, uživale u nastupima štulaša, klaunova, hodajućih bendova i Heroja ulica.

Večernji ritam započela je sjajna Ivana Galić na Korzu. Kod vile Bedeković na programu nije bio koncert već prva u nizu kazališnih predstava – “Pod hitno na hitnu” Kerekesh teatra, koja se rasprodala, a isto se dogodilo i s “Ništa ljubav, samo seks” Lude kuće koja je na rasporedu u ponedjeljak.

Na pozornici KVART je svirala varaždinska rock atrakcija Jam Ritual da bi se nakon njih tisuće ljudi slile koji metar dalje, pred PAN pozornicu na kojoj su svoju dugu i veselu svirku imali kultni Gustafi.

Iako je danas ponedjeljak, Špancirfest ne poznaje kočnice. Sve radionice, kreativni sadržaji, Universe show Vindiland i ostali programi idu punom parom. Jedino koncertni program na PAN pozornici i pozornici KVART treba uzeti malo daha pa će nas tamo zabavljati DJ-i. Na Korzu pauze nema jer, nakon što odradi masterclass radionicu, svira Elvis Stanić s Jed Becker’s Group.

Program četvrtog dana Špancirfesta nalazi se ovdje.