Na prvi dan prosinca Mia Dimšić obradovala je svoje obožavatelje novim studijskim albumom “Božićno jutro”

by pro 1, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Jedna od najpopularnijih pjevačica i kantautorica na domaćoj glazbenoj sceni snimila je 11 božićnih pjesama, što je i njezino prvo službeno božićno izdanje. Album je sniman, miksan i masteriran tijekom listopada i studenog u tonskom studiju Croatia Recordsa u Zagrebu, a glazbeni producenti su Goran Martinac, Domagoj Pavin te Damir Bačić, koji je i izvršni producent izdanja. Mia je na albumu surađivala s brojnim glazbenicima među kojima su: Ante Gelo, Igor Geržina, Ivan Pešut, bend Emanuel te mnogi drugi.

Mia je snimila i dvije potpuno nove pjesme

Osim obrada i prepjeva poznatih božićnih i tradicionalnih pjesama, poput “Veselje ti najvešćujem”, “I’ll Be Home for Christmas”, “Jingle Bell Rock”, “Winter Wonderland / Snježna ulica” i “Radujte se narodi”, Mia je snimila i dvije potpuno nove pjesme, “Cimet i čaj” (autori: Mia Dimšić i Vjekoslav Dimter) i “Božić bez tebe” (Vjekoslav Dimter i Damir Bačić).

Inače, 2017. godina bila je doista sjajna za Miju, a započela je nastupom na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Sanjaj me”. Njezin prvi album “Život nije siv” nakon samo tri tjedna od objavljivanja postao je najprodavaniji domaći album u Hrvatskoj, a takav je uspjeh Miji donio i lijepa priznanja. Ističu se četiri nominacije za nagradu Porin te naposlijetku i osvojeni Porin za najbolji videobroj “Život nije siv”, zatim nagrada Hrvatske diskografske udruge za Najboljeg novog izvođača 2016., nagrada CMC televizije za najbolju izvođačicu 2016. godine te nagrada “Moj prvi Music pub – Pjevačica 2016.” emisije Music Pub Zlatka Turkalja Drugog programa hrvatskog radija. Kao nagradu za sve dotadašnje uspjehe, u lipnju ove godine Mijin album “Život nije siv” objavljen je i na vinilu! Pjesme “Bezimeni” i “Sunce, oblak, vjetar” s kojom je Mia pobijedila na ovogodišnjem Splitskom festivalu, među najemitiranijim su singlovima u Hrvatskoj tijekom 2017. godine, a tom se popisu sada pridružuje i najnovija pjesma “Kiša” koja je prošlog tjedna debitirala na HR Top 40 na 4. mjestu!

Koncert za velike i male

Mia godinu zaključuje božićnim albumom te velikim božićnim koncertom za male i velike, pod nazivom “Život nije siv” koji će biti održan u nedjelju, 3. prosinca u 18 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.