Podijeli objavu

Večeri dalmatinske šansone, 21. po redu, večeras su se održale na jednoj od najljepših pozornica u Hrvatskoj, na Trgu Republike Hrvatske. Mnogobrojni vrhunski glazbenici izveli su poznate talijanske hitova, ali i najveće hitove Olivera Dragojevića kojima su odali počast jednom od najvećih hrvatskih pjevača – piše sibenskiportal.rtl.hr

Večer talijanske šansone otvorio je zadarski slavuj Jure Brkljača izvedbom Oliverove ‘Trag u beskraju’, a kako nam je mladi pjevač otkrio osjećao se nervozno:

– Osjećao sam se nervozno jer velik je teret i odgovornost otvoriti festival i posebno kad ste u ulozi debitanta. Velika je čast kad vam netko preda takvu odgovornost u ruke i nadam se da nisam nikoga iznevjerio. Oliver mi je kao čovjek i glazbenik najveći uzor, na ‘The Voiceu’ me proslavila izvedba njegove pjesme ‘Brod u boci’, a imao sam i čast nekoliko puta nastupati s njim. Uspoređuju me s njim, ali mi nismo slični i to mi nije cilj jer njega nitko ne može zamijeniti. Čak je i on jednom izjavio da imamo različitu boju glasa, ali prenosimo tu neku emociju na jednak način – kazao nam je Brkljača i otkrio zašto ga ljudi često povezuju i uspoređuju s Oliverom.

s17

Olivera se prisjetio i Siniša Škarica, dugogodišnji urednik u Jugotonu i Croatia Recordsu te vrsni poznavatelj hrvatske glazbe.

–  Oliver je zvijezda posebnog sjaja, a kako bi kazao Arsen, izdigao se iznad banalnosti šlagerskih drtina. Oliver nas je napustio prerano i ostavio nas tužne, ali je ostavio bogatstvo pjesama iza sebe – istaknuo je Škarica.

s12

Oduševljenje publike izazvao je nastup Vlatke Burić i Filipa Hozjaka koji su izveli pjesmu ‘Vivo per lei’, Miro Odak nastupio je s pjesmom Laura non c’e, dok je Vesna Pisarović otpjevala pjesmu ‘Da znaš’.

Nastupilo su još Isabela Barižon, Ivo Perkušić, Francesco Squarcia i Nevia Rigutto, Tina Vukov, Vladimir Garić, Ervin Baučić, Antonela Malis, Đani Maršan, Ivan Ive Županović, Stefany, Maja Tošić, Mia Negotović, Helena Bastić, Vlatka Burić, Marina Fernandez, Max Hozić i Saša Jakelić, Franko Krajcar i Indivia, Uršula Najev i Mario Huljev, a prva večer starih skladbi zaključena je nastupom Đanija Stipaničeva i svih izvođača koji su zajedno otpjevali ‘Cesaricu’ i digli publiku na noge.

s34

Iz prvih redova koncert su slušali gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom, župan šibensko-kninski Goran Pauk, državni tajnik za kulturu Ivica Poljičak, predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić, načelnik policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić te  biskup u miru Ante Ivas.

s3

Spomenimo još kako je voditelj festivalskog orkestra  bio maestro Damir Marušić dok su program vodlii Robert Ferlin i šibenska glumica Franka Klarić uz izravan prijenos na CMC televiziji.

21. jubilarna dalmatinska šansona bit će nastavljena u subotu natjecateljskim dijelom programa na Večeri novih skladbi gdje će se predstaviti 25 izvođača.