Prva ovakva glazbena škola u Hrvatskoj i regiji – Yamaha Music School Rijeka

by svi 31, 2019Domaća glazba, Vijesti

Jučer je u prostoru RI-Huba, u Rijeci, održana zanimljiva press konferencija na kojoj je renomirani riječki glazbenik Olja Dešić najavio otvaranje Yamaha Music School Rijeka.

Za Hrvatsku javnost ovo je potpuno novi koncept glazbene edukacije za sve naraštaje počevši od 8 godina na više.

Prisutne je putem video poruke pozdravio i zaželio dobar početak i Senior direktor YMS za Europu, Jӧrn Fischer, te poželio uspješan početak prve ovakve škole u Hrvatskoj i regiji.

Otvaranje Yamaha Music School, kako kaže Dešić, priznanje je dugogodišnjoj uspješnoj edukaciji koju provodi Studio Maraton od 2008. Potpuno je to, doduše, drugačiji koncept glazbene edukacije, a temelji se na preko šezdeset godina iskustva i izuzetno bogatom kurikulumu koji svojim pristupom i mogućnostima donosi posve nov način muziciranja i učenja kroz glazbu.

Program je koncipiran na modernom, zabavnom, praktičnom i kreativnom gradivu te se provodi u malim grupama formiranima prema dobi i stupnju znanja polaznika. Svaki polaznik ima priliku polagati i svjetski priznati ispit u suradnji sa svjetskom licencom RSL Awards, bodovan kroz ECTS sustav.

Škola je opremljena Yamaha instrumentima, a u izboru je preko dvadeset različitih grupnih tečajeva prilagođenih dobi i nivou znanja. Svi predavači, a sad ih je petnaestak u YMS Rijeka, polažu ispite i postaju licencirani učitelji YMS.

Dešić ističe ravnopravnu pojavnost YMS Rijeka u europskoj i svjetskoj umreženosti Yamaha Music School sustava, što će se pokazati dobrim i kao doprinos javnosti EPK 2020. Ujedno, smatra da je ovo značajan doprinos poboljšanoj ponudi glazbene edukacije u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

YMS ima preko 6000 škola u 40 zemalja svijeta, kroz sustav je prošlo 30 milijuna polaznika, od kojih su danas nastali vrhunski glazbenici, profesori i stručnjaci.

Sustav nudi alternativu klasičnoj glazbenoj naobrazbi u skladu s leitmotivom sustava: svatko je muzikalan, samo to treba otkriti.

Yamaha Music School Rijeka otvara svoja vrata u rujnu, a obavezne predbilježbe kreću odmah i traju do 1.7.2019 na stranici www.yamahamusicschool-rijeka.hr

Veliko finale Studio Maraton Tečajeva na Trsatskoj Gradini
Studio Maraton tečajevi prošle su godine proslavili 10 godina glazbeno scenskim spektaklom Maratonovih 10 u kojem su svirajući, pjevajući, glumeći i plešući sudjelovali polaznici škole iz svih područja glazbenog obrazovanja.

Ove godine, Studio Maraton upriličit će 10.7.2019. na Gradini Maratonovih 11. Kao i prošle godine stipendistica Maratona Mia Negovetić je u glavnoj ulozi.

To će zatvoriti jedno poglavlje i otvoriti vrata velikoj promjeni: Studio Maraton Tečajevi postaju Yamaha Music School Rijeka.

Let’s Play!