„Prophets of Rage“ izdanje od danas je u prodaji

by ruj 15, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Nakon što su nam Prophets of Rage svoje prvo studijsko izdanje otkrivali pjesmu po pjesmu, kao i uživo na zagrebačkoj Šalati, došao je i trenutak da svjetlo dana ugleda i njihov istoimeni debi-album! „Prophets of Rage“ izdanje je od danas dostupno i hrvatskim fanovima, putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa.

Svoju revolucionarnu i politički angažiranu energiju Prophets of Rage – Tom Morello, Tim Commerford, Brad Wilk, Chuck D, B-Real i DJ Lord, unijeli su u potpunosti u ovo studijsko izdanje, a smjer u kojem će ići bio je jasan već s objavom najavnog singla – politički inspirirane pjesme „Unfuck The World“, čiji videospot redateljski potpisuje Michael Moore.

Čitav albumski materijal, koji produkcijski potpisuje Brendan O’Brien, nastao je u otprilike mjesec dana studijskog rada, a već s prvim sessionima svim članovima ove super-grupe bilo je jasno kako su na tragu individualnog te kolektivnog rasta i progresije, sa snažnom voljom prenošenja jasnih društvenih i političkih stavova i razmišljanja. „Kada smo se prvi put okupili, svirali smo pjesme iz naših kataloga, ali smo ubrzo počeli stvarati nove groove-dionice s puno improvizacije, i to je bio odličan osjećaj. Odjednom smo pričali zajednički jezik!“, otkriva Brad Wilk.

Prophets of Rage u svojoj osnovici ne postoji samo iz ljubavi prema glazbi, već iz uvjerenja svakog člana u snagu ovog projekta, koji ima ulogu alata za promjene. „Prvo je bio ritam, a zatim riječi“ osvrnuo se Tom Morello i nastavio „Glazba ima mogućnost transformacije vremena. O tome nam svjedoči povijest – od duhovne glazbe nastale za vrijeme ropstva, do punk buntovništva, glazba je uvijek uspjela promijeniti trenutne situacije!“.

Standardna verzija albuma donosi ukupno 12 pjesama

Posljednje predstavljeni singl je pjesma „Strenght in Numbers“. Album je dostupan putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa.

„Prophets of Rage“ – popis pjesama:

„Prophets of Rage“ – popis pjesama:

Radical Eyes
Unfuck The World
Legalize Me
Living On The 110
The Counteroffensive
Hail To The Chief
Take Me Higher
Strength In Numbers
Fired A Shot
Who Owns Who
Hands Up
Smashit