Progledaj srcem 2022: Najveće izdanje, do sad!

by lip 7, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

U subotu smo bili na velikom duhovnom spektaklu, Progledaj srcem. Više od pedeset tisuća ljudi se okupilo na Maksimiru, što ovo čini jednim od najvećih koncerata u Hrvatskoj, ikada. I nije to bilo tako bez veze.

Na koncertu su nastupila sva velika imena duhovne glazbe, od sestra Palić i Husara, do Amorosa, Božje Pobjede, Rafaela Dropulića Rafe, Tonija Cetinskog i još brojnih drugih. Svakako je najveće iznenađenje bila Doris Dragović, koja je otpjevala pjesmu Dajem ti srce.

Osim što je koncert bio duhovno iskustvo koje je vjerojatno svatko tko je tamo došao osjetio, bio je i tehnički na nivou velikih svjetskih organizacija kojih kod nas, ruku na srce, nema previše. Uz odličnu izvedbu, bio je priređen i predivan vatromet.

Voditelj je bio Splićanin Marin Periš, koji je posjetiteljima poznat iz humorističnog talk-showa Božanstvena komedija, koji se emitira na Laudato TV-u, koji je i bio organizator ovog koncerta. Na samom početku je prokomentirao: ‘Ovo je jedini koncert na kojem se ispovijedaš prije samog koncerta, a ne poslije’.

Prije koncerta je bila organizirana ispovijed za posjetitelje, a sve je započelo uz duhovni nagovor patera Borisa Jozića i zajedničku molitvu, kada se izmolio jedan Oče naš. Pročitana je i poruka pape Franje, koji je apsolutno podržao ovo događanje.

Ovo nije prvo izdanje ovog koncerta, već su nekoliko puta napunili velike koncertne dvorane u Zagrebu, pa između ostalog i rasprodali Arenu 2019. godine. Godinu nakon je također bio predviđen koncert u Areni, ali je zbog pandemije otkazan, i na kraju prebačen na Maksimir. Što reći nego da jedva čekamo iduće izdanje jedinog ovakvog koncerta u regiji.